energetska vozila imaće trećinu udela

Volkswagen prognozira ukupan rast prodaje automobila u Kini pet odsto u 2023.

AutomobiliLifestyleSvet

11.1.2023 19:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Volkswagen prognozira ukupan rast prodaje automobila u Kini pet odsto u 2023. Volkswagen prognozira ukupan rast prodaje automobila u Kini pet odsto u 2023.
Procenjuje se da će ukupna prodaja putničkih vozila u Kini porasti za pet odsto u 2023. godini, rekao je kineskim medijima predsednik Volkswagena Ralf... Volkswagen prognozira ukupan rast prodaje automobila u Kini pet odsto u 2023.

Procenjuje se da će ukupna prodaja putničkih vozila u Kini porasti za pet odsto u 2023. godini, rekao je kineskim medijima predsednik Volkswagena Ralf Brandštater (Ralf Brandstaetter).

Nova energetska vozila, koja uključuju čiste električne i plug-in hibride, mogla bi činiti jednu trećinu ukupne prodaje putničkih vozila u Kini 2023. godine, dodao je on, prenosi Reuters.

Volkswagen je potvrdio komentare koji su prvi objavili kineski mediji u sredu.

Kinesko udruženje proizvođača automobila procenilo je da će ukupna prodaja automobila u zemlji porasti za tri procenta ove godine, dok Kinesko udruženje za putnička vozila (CPCA) predviđa da će prodaja automobila biti stabilna ili neznatno veća od prošlogodišnje.

Najveće svetsko tržište automobila će u januaru doživeti naglo oslabljenu prodaju, saopštio je CPCA, nakon što su potrošači odložili kupovinu do kraja prošle godine kako bi iskoristili vladine podsticaje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...