SVETSKA BANKA OČEKUJE PAD EKONOMIJE BIH ZA 1,9 ODSTO zbog negativnih uticaja pandemije korona virusa

RegionVesti

10.4.2020 15:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SVETSKA BANKA OČEKUJE PAD EKONOMIJE BIH ZA 1,9 ODSTO zbog negativnih uticaja pandemije korona virusa SVETSKA BANKA OČEKUJE PAD EKONOMIJE BIH ZA 1,9 ODSTO zbog negativnih uticaja pandemije korona virusa
Svetska banka očekuje u ovoj godini pad ekonomije Bosne i Hercegovine (BIH) od 1,9 odsto, zbog negativnom uticaja pandemije korona virusa, navodi se u... SVETSKA BANKA OČEKUJE PAD EKONOMIJE BIH ZA 1,9 ODSTO zbog negativnih uticaja pandemije korona virusa

Svetska banka očekuje u ovoj godini pad ekonomije Bosne i Hercegovine (BIH) od 1,9 odsto, zbog negativnom uticaja pandemije korona virusa, navodi se u najnovijem izveštaju ove međunarodne finansijske organizacije.

Ranija predviđanja Svetske banke za BiH za ovu godinu bila su rast od 3,4 odsto, prenosi biznisinfo.ba.

Svetska banka predviđa da ukolio dođe do produženja pandemije korona virusa i mera ograničenja, pad ekonomije BIH bi mogao biti čak 3,2 odsto.

Svetska banka predviđa u ovoj godini zbog pandemije korona virusa pad ekonomije u Srbiji od 0,5 odsto, u Crnoj Gori od 1,3 odsto i u Hrvatskoj od čak 6,2 odsto.

Već za narednu godinu Svetska banka prognozira povratak rastu BDP u BiH od 3,4 odsto, a 2022. godine od 3,6 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...