SVETSKI EKONOMSKI FORUM SELI SE IZ DAVOSA Švajcarski Alpi narednog leta neće ugostiti poslovne ljude i svetske lidere

EUSvetVesti

22.9.2020 15:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SVETSKI EKONOMSKI FORUM SELI SE IZ DAVOSA Švajcarski Alpi narednog leta neće ugostiti poslovne ljude i svetske lidere SVETSKI EKONOMSKI FORUM SELI SE IZ DAVOSA Švajcarski Alpi narednog leta neće ugostiti poslovne ljude i svetske lidere
Grad Davos neće biti domaćin godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma (World Economic Forum), pišu švajcarski dnevni listovi. Organizatori tradicionalnog sastanka, koji okuplja poslovne ljude,... SVETSKI EKONOMSKI FORUM SELI SE IZ DAVOSA Švajcarski Alpi narednog leta neće ugostiti poslovne ljude i svetske lidere

Grad Davos neće biti domaćin godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma (World Economic Forum), pišu švajcarski dnevni listovi. Organizatori tradicionalnog sastanka, koji okuplja poslovne ljude, političare i uticajne ličnosti, u potrazi su za drugom lokacijom na kojoj bi narednog leta bio održan Svetski ekonomski forum.

Podsetimo, Svetski ekonomski forum, koji se održava svake godine krajem januara u Davosu, pomeren je prošlog meseca, zbog pandemije korona virusa za početak leta 2021.

Iako je kriza sa virusom Covid-19 odložila održavanje foruma, organizatori tada nisu ni pomišljali na promenu lokacije u švajcarskim Alpima, gradu u kome se Svetski ekonomski forum održao 48 puta, tačnije od 1971. godine.

Međutim, švajcarski listovi „Suedostschweiz“ i „Blick“, kako prenosi agencija Rojters, objavili su, pozivajući se na hotelijere i turističke zvaničnike u Davosu da tradicionalni sastanak neće biti održan u tom gradu narednog leta zbog logističkih problema.

Portparol Svetskog ekonomskog foruma, organizacije sa sedištem u Ženevi, nije želeo da komentariše pisanje švajcarskih medija. Potvrdio je da u januaru neće biti samita, ali da definitivna odluka o tome gde i kada će biti održan još nije doneta. Preciznije informacije biće saopštene nakon sastanka, koji bi trebalo da bude održan narednih nedelja, piše Rojters.

Svetski ekonomski forum, neprofitna organizacija ustanovljena je 1971. godine sa misijom da pozitivno utiče na promene u svetu, uključivanjem poslovnih, političkih, akademskih i društvenih lidera. Organizacija se bazira na članstvu, koje čine neke od najvećih svetskih kompanija.

Svake godine na tradicionalnom samitu u zimskom rizortu Graubunden u Davosu okupi se oko 3.000 učesnika, a među njima su vodeći poslovni ljudi, svetski politički lideri, poznate ličnosti, intelektualci i novinari, kako bi raspravljali o trenutnim svetskim problemima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...