Napravio kompaniju za kupovinu, prodaju i čuvanje kriptovaluta

Svetski klub mega milijardera dobio novog člana

SvetVesti

18.4.2021 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Svetski klub mega milijardera dobio novog člana Svetski klub mega milijardera dobio novog člana
Svetskom klubu milijardera pridružio se još jedan član, Brajan Armstrong (Brian Armstrong), glavni izvršni direktor platforme za trgovanje kriptovalutama Coinbase. Spektakularan ovonedeljni debi Coinbase... Svetski klub mega milijardera dobio novog člana

Svetskom klubu milijardera pridružio se još jedan član, Brajan Armstrong (Brian Armstrong), glavni izvršni direktor platforme za trgovanje kriptovalutama Coinbase.

Spektakularan ovonedeljni debi Coinbase na Nasdaq berzi, na kojem je kompanija dostigla tržišnu vrednost od skoro 100 milijardi dolara, učinila je Armstronga instant mega-milijarderom, objavio je CNN.

Njegovih približno 40 miliona akcija, koje poseduje u Coinbase, postalo je vredno oko 16 milijardi dolara.

Kompanija Coinbase, koju je Armstrong osnovao 2012. godine, omogućava korisnicima da kupuju, prodaju i čuvaju kriptovalute, poput bitcoina i ethereuma. Njegova kompanija je u poslednje vreme postala izuzetno popularna usled rasta interesovanja za kriptovalute, naročito za bitcoin, čija je vrednost rasla munjevitom brzinom tokom pandemije.

Prema podacima sa internet stranice Coinbase, ova kripto berza ima više od 35 miliona korisnika u više od 100 zemalja, sa više od 25 milijardi dolara imovine na platformi i ukupnim prometom od 320 milijardi dolara.

Ipak, Armstrong nema toliki publicitet u javnosti kao kompanija koju kontroliše. Ovaj 38-godišnjak je 2011. godine radio kao softverski inženjer u Airbnb oko godinu dana, a pre toga je skoro 10 godina bio izvršni direktor i osnivač online Univerziteta Tutor.

Magistrirao je računarstvo na Univerzitetu Rajs (Rice). Armstrong je aktivan na društvenoj mreži Tviter, na kojoj ima oko 550.000 pratilaca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...