Sklopljen sporazum sa kompanijom Binance

Svetski trgovinski centar Dubai postaje kripto zona

BiznisBolji posaoFirme u fokusuNovacSvetU fokusuVesti

21.12.2021 11:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Svetski trgovinski centar Dubai postaje kripto zona Svetski trgovinski centar Dubai postaje kripto zona
Iz kompanije Binance saopšteno je da je ova berza kriptovaluta potpisala sporazum o saradnji sa upravom Svetskog trgovinskog centra Dubai o uspostavljanju međunarodnog ekosistema... Svetski trgovinski centar Dubai postaje kripto zona

Iz kompanije Binance saopšteno je da je ova berza kriptovaluta potpisala sporazum o saradnji sa upravom Svetskog trgovinskog centra Dubai o uspostavljanju međunarodnog ekosistema za digitalnu imovinu.

U zvaničnom saopštenju Svetskog trgovinskog centra Dubai (DWTC) navedeno je da će on postati kripto zona, te da će imati i ulogu regulatora za kriptovalute i drugu virtuelnu imovinu, piše Tanjug, pozivajući se na Reuters. 

Ova odluka je doneta kako bi se podstakli napori Ujedinjenih Arapskih Emirata da kreiraju novu poslovnu klimu, uzimajući u obzir da se regionalna ekonomska konkurencija zahuktava.

Kako se navodi u saopštenju, DWTC će raditi na stvaranju rigoroznih standarda za zaštitu investitora, sistema usmerenih protiv pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija, kao i sistema za kontrolu i praćenje poslova van granica UAE.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...