zakon o akcizama od 4. marta u skupštinskoj proceduri

Taksisti u Crnoj Gori neće podizati cene svojih usluga, bez novih protesta

BiznisBolji posaoRegionVesti

22.3.2022 11:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Taksisti u Crnoj Gori neće podizati cene svojih usluga, bez novih protesta Taksisti u Crnoj Gori neće podizati cene svojih usluga, bez novih protesta
Taksisti neće organizovati nove proteste i podizati cene svojih usluga, jer su zadovoljni angažovanjem resornih ministarstava u vezi sa njihovim problemom, tvrdi predsednik Odbora... Taksisti u Crnoj Gori neće podizati cene svojih usluga, bez novih protesta

Taksisti neće organizovati nove proteste i podizati cene svojih usluga, jer su zadovoljni angažovanjem resornih ministarstava u vezi sa njihovim problemom, tvrdi predsednik Odbora taksi prevoza pri Uniji poslodavaca Crne Gore, Dejan Nuculović.

On je sa saradnicima iz Unije poslodavaca u ponedeljak održao sastanak sa predstavnicima ministarstava kapitalnih investicija, finasija i ekonomskog razvoja, prenosi Mina pozivajući se na Vijesti.

Naveo je da su zadovoljni sa zaključcima sastanka jer su iz Ministarstva finansija poručili da će amandmandski delovati na Predlog izmena i dopuna zakona o akcizama, tako što će uvrstiti delatnost taksi usluga u pogledu povraćaja dela plaćene akcize za gorivo.

Ranije je iz tog Ministarstva saopšteno da su predlogom zakona precizirani dokazi koji bi kupci gasnih ulja, odnosno taksi prevoznici, bili dužni da podnesu nadležnom carinskom organu.

Foto: Pixabay.com

”Ključni su dokazi o registraciji za obavljanje delatnosti taksi prevoza, o prijavljenim prihodima poreskom organu za prethodnu godinu, dostavljanja podatka o ostvarenom prometu na osnovu kojeg se traži povraćaj i fiskalizovani račun”, saopštili su ranije iz Ministarstva finansija.

Nuculović je rekao da očekuju da će svi fiskalizovani taksi prevoznici dobiti pomoć po vozilu.

U skupštinskoj proceduri od 4. marta nalazi se predlog izmene Zakona o akcizama koji je predložila Vlada Crne Gore, a koji omogućuje smanjenje akciza za 40 odsto.

Nuculović je poručio da su razočarani odnosom opština koje, kako je naveo, nisu imale sluha za njihove zahteve.

Cene taksi-prevoza u Podgorici u zavisnosti od tarife po kilometru iznose od 50 centi, koliko se naplaćuje i start, do 70 centi. Najnovija poskupljenja goriva su iskoristili neki taksi-prevoznici da podignu cenu svojih usluga za po deset centi.

Odlukom koju je sredinom 2019. godine usvojila Skupština Glavnog grada predviđeno je da maksimalna cena po pređenom kilometru može biti do jednog evra, a minimalna 50 centi, a isto tolikom rasponu se naplaćuje i start. U drugoj tarifi, start i pređeni kilometar naplaćuje se u rasponu od 60 centi do jednog evra, a u vožnji van grada od 40 centi do jednog evra.

  • JOVANA

    22.3.2022 #1 Author

    Strasno

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    22.3.2022 #2 Author

    naravno da neće kada nemaju goste 2 godine ako podignu cene posla će biti jos manja
    sa druge strane cene goriva stalno rastu tako da se zarada smanjuje

    Odgovori

  • BOJANA

    22.3.2022 #3 Author

    Ako poskupi gorivo naravno da će i taxi usluge da poskupe

    Odgovori

  • Emilija

    22.3.2022 #4 Author

    Sad ce svi da se vade na poskupljenje goriva

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    22.3.2022 #5 Author

    Nemaju sad koga ni da voze…

    Odgovori

  • MAJALG

    22.3.2022 #6 Author

    Sve su ovo privremene mere, nije iskljuceno da cim cena bude konstantno visa automatski ce i usluge taksija poskupeti.

    Odgovori

  • Milovan94

    22.3.2022 #7 Author

    Važno je da su naši taksisti podigli cene.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...