Vrednost akcija britanskog brenda porasla za 3,1 odsto nakon objave izveštaja o potencijalnoj akviziciji

Ted Baker u pregovorima sa njujorškom kompanijom Authentic Brands Group

BiznisBolji posaoVesti

30.5.2022 16:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ted Baker u pregovorima sa njujorškom kompanijom Authentic Brands Group Ted Baker u pregovorima sa njujorškom kompanijom Authentic Brands Group
Firma Ted Baker ostvarila je zaradu zahvaljujući izveštaju o pregovorima u vezi sa preuzimanjem vrednim 300 miliona funti, koje vodi sa kompanijom Authentic Brands... Ted Baker u pregovorima sa njujorškom kompanijom Authentic Brands Group

Firma Ted Baker ostvarila je zaradu zahvaljujući izveštaju o pregovorima u vezi sa preuzimanjem vrednim 300 miliona funti, koje vodi sa kompanijom Authentic Brands Group (ABG).

Iz kompanije Authentic Brands signalizirano je da su voljni da ulože 150 penija po akciji britanskog modnog brenda, piše Bloomberg, pozivajući se na Sky News.

Akcije firme Ted Baker porasle su 3,1 odsto na današnjem trgovanju u Londonu. Vrednost ove kompanije je u toku prošle godine pala za gotovo trećinu.

Prošle nedelje iz britanske firme je saopšteno da je, nakon što su pregledani različiti predlozi za preuzimanje, odabran odgovarajući ponuđač. Iako Ted Baker ne pregovara samo sa kompanijom ABG, gotovo da je izvesno da će u narednim nedeljama baš sa njom sklopiti formalni ugovor, navodi se u izveštaju.

Authentic Brands poseduje licence i marketinških ugovora za brendove kao što su Juicy Couture i David Beckam, i ključni je konsolidator u industriji maloprodaje. Njujorška kompanija je u avgustu prošle godine sklopila ugovor o otkupu brenda Reebok od firme Adidas za 2,5 milijardi dolara.

  • kaćica

    30.5.2022 #1 Author

    Zanimljiva vest.Sta li ce biti posle pregovora?

    Odgovori

  • GOCA BG

    31.5.2022 #2 Author

    Akcije im trenutno rastu,a prosle godine su bii i gubitku…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...