TEHNOLOŠKI NAPREDAK BIH Broj internet korisnika povećan 4,5 puta

Hi-techRegionVesti

18.5.2020 10:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

TEHNOLOŠKI NAPREDAK BIH Broj internet korisnika povećan 4,5 puta TEHNOLOŠKI NAPREDAK BIH Broj internet korisnika povećan 4,5 puta
U Bosni i Hercegovini broj internet pretplatnika se za poslednjih 15 godina povećao za oko četiri i po puta, a za to vreme se... TEHNOLOŠKI NAPREDAK BIH Broj internet korisnika povećan 4,5 puta

U Bosni i Hercegovini broj internet pretplatnika se za poslednjih 15 godina povećao za oko četiri i po puta, a za to vreme se potpuno promenio i način pristupa internetu, pokazuju podaci Regulatorne agencije za komunikacije.

Dok je na kraju 2004. godine bilo ukupno 168.937 internet pretplatnika, od čega je 96 odsto njih koristilo dial-up pristup, na kraju prošle godine BiH je imala 746.271 internet pretplatnika, od čega je 99,9 odsto koristilo širokopojasni internet. Dial-up je u prošloj godini koristilo svega još 384 pretplatnika.

U istom periodu broj korisnika internet u BiH skočio je gotovo šest puta, odnosno sa 585.000 na kraju 2004. godine, na nešto više od 3,3 miliona korisnika na kraju prošle godine. U prošloj godini je u BiH delovalo 65 pružalaca internet usluga.

Po proceni Regulatorne agencije za komunikacije, stopa korišćenosti interneta u BiH u prošloj godini je bila čak 94,3 odsto. Iz agencije ističu da je korišćenje interneta u BiH u stalnom porastu, sa posebnim akcentom na upotrebu širokopojasnih usluga.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...