TELEKOM SRBIJA IZDAJE KORPORATIVNE OBVEZNICE Pojedinačna nominalna vrednost 10.000 dinara

SrbijaVesti

16.9.2020 12:48 Autor: Marija Jovanović 0

TELEKOM SRBIJA IZDAJE KORPORATIVNE OBVEZNICE Pojedinačna nominalna vrednost 10.000 dinara TELEKOM SRBIJA IZDAJE KORPORATIVNE OBVEZNICE Pojedinačna nominalna vrednost 10.000 dinara
Skupština akcionarskog društva Telekom Srbija donela je odluku o izdavanju 2,35 miliona korporativnih obveznica čija je ukupna nominalna vrednost 23,5 milijardi dinara, navodi se... TELEKOM SRBIJA IZDAJE KORPORATIVNE OBVEZNICE Pojedinačna nominalna vrednost 10.000 dinara

Skupština akcionarskog društva Telekom Srbija donela je odluku o izdavanju 2,35 miliona korporativnih obveznica čija je ukupna nominalna vrednost 23,5 milijardi dinara, navodi se u dokumentima objavljenim na internet stranici te kompanije.

Pojedinačna nominalna vrednost obveznica je 10.000 dinara, a one se u dematerijalizovanom obliku izdaju za kvalifikovane investitore, navodi se u odluci koju je utorak donela skupstina ovog akcionarskog društva.

Ugovor i ključevi
Foto: Pixabay.com

Rok za upis obveznica biće 30 dana od dana stupanja na snagu odluke Skupštine, a emisija će se smatrati uspelom ako u tom roku bude upisano najmanje 50 odsto ponuđenih obveznica, prenosi Tanjug.

Obveznice se izdaju radi finansiranja poslovnih potreba Telekoma Srbija, uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranja unapređenja poslovnih aktivnosti.

Ročnost obveznica je pet godina a kuponska kamatna stopa je 3M BELIBOR + 2,95 p.p. godišnje.

Obveznice su neobezbeđenje, odnosno negarantnovane, a imaju fiksno dospeće što znači da će se glavnica u celosti otplaćivati na dan dospeća.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, Republika Srbija je vlasnik 58,1 odsto akcija Telekoma, 20 procenata je u vlasništvu same kompanije, a 21,8 odsto akcija je u rukama fizičkih lica.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...