domaća kompanija izlazi na eu berzu

Telekom Srbija u maju izdaje evroobveznice, vrednost prve emisije 500 miliona evra

BiznisFirme u fokusuSrbijaVesti

12.4.2022 13:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Telekom Srbija u maju izdaje evroobveznice, vrednost prve emisije 500 miliona evra Telekom Srbija u maju izdaje evroobveznice, vrednost prve emisije 500 miliona evra
Telekom Srbija biće prva domaća kompanija koja će sredinom ove godine početi da izdaje evroobveznice, rekao je generalni direktor ovog preduzeća Vladimir Lučić, i... Telekom Srbija u maju izdaje evroobveznice, vrednost prve emisije 500 miliona evra

Telekom Srbija biće prva domaća kompanija koja će sredinom ove godine početi da izdaje evroobveznice, rekao je generalni direktor ovog preduzeća Vladimir Lučić, i dodao da će prva emisija na berzi Evropske unije biti vredna 500 miliona evra.

Telekom Srbija će prethodno dobiti međunarodni kreditni rejting, a Lučić otkriva da će već počekom maja biti završeno sve što je potrebno za izlazak na EU berzu, ali da će tačan trenutak emisije zavisiti od uslova na berzi zbog ukrajinske krize, prenose mediji.

Lučić je dodao da će Telekom najverovatnije izaći na frankfurtsku ili luksemburšku berzu.

„Već početkom maja biće završeno sve što treba za izlazak Telekoma na berzu, a u kom mesecu ćemo tačno izaći, zavisiće od same procene kada će berza najbolje raditi zbog krize u Ukrajini“, rekao je Lučić i dodao da će Telekom svakako polovinom godine izaći na EU berzu.

Lučić je kazao da će Telekom tako, prvom emisijom, prikupiti 500 miliona evra i istakao da je siguran da će interesovanje biti i mnogo veće, ali da im sada nije potrebno više sredstava.

„Uložićemo taj novac u dalji razvoj optičke infrastrukture, mobilne mreže i u širenje Telekoma (u inostranstvu)“, kazao je Lučić.

Telekom Srbija a.d., Beograd

Takovska 2, 11000 Beograd-Palilula , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
820.375.394,84 (2020)
Broj zaposlenih:
6.805 (2020)

Naglasio je da će korporativne evroobveznice doneti Telekomu nove prihode u budućnosti. Lučić kaže da je ranije bila najinteresantnija londonska berza, ali da su zbog Bregzita postale dominantnije berze EU.

Generalni direktor Telekoma kaže da je Telekom ostvario veliki rast prihoda prošle godine, na nivou Telekom grupe od devet odsto, odnosno 150 milijardi dinara prihoda.

  • VERA

    12.4.2022 #1 Author

    Kako to utice na nas koji imamo akcije Telekoma i cuvamo ih? Jel ce nam porasti?

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.4.2022 #2 Author

    Telekom se siri van granica,bravo!

    Odgovori

  • IVAN

    12.4.2022 #3 Author

    Jedna od najjavih firmi u Srbiji.

    Odgovori

  • LUKA

    13.4.2022 #4 Author

    Odlicna vest jer će korporativne evroobveznice doneti Telekomu nove prihode u budućnosti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...