Proizvođač električnih vozila u ovom kvartalu postigao rekordni broj isporuka

Tesla dobrim rezultatima tera „short selling“ brokere

BerzaNovacSvetVesti

4.10.2021 17:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Tesla dobrim rezultatima tera „short selling“ brokere Tesla dobrim rezultatima tera „short selling“ brokere
Vrednost akcija proizvođača električnih vozila Tesla porasla je 38 odsto od marta 2021. godine, kada su zabeležile svoju najnižu vrednost. Procenat kompanijih akcija koje... Tesla dobrim rezultatima tera „short selling“ brokere

Vrednost akcija proizvođača električnih vozila Tesla porasla je 38 odsto od marta 2021. godine, kada su zabeležile svoju najnižu vrednost. Procenat kompanijih akcija koje su trgovci sa kratkih pozicija (short sellers) pozajmili spao je, počevši od prošlog četvrtka, na tek 1,1 odsto udela ukupnog broja akcija Tesle dostupnih za trgovinu, navodi kompanija IHS Markit.

To je najniži nivo još od 2010. godine, kada je ova kompanija za proizvodnju automobila listirana na berzi.

Šteta koju Tesla nanosi short selling-u potencijalno bi mogla da bude veća. Iz kompanije su u toku vikenda saopštili da su u ovom kvartalu ostvarili rekord u broju isporuka automobila. Prema rečima analitičara iz osiguravajuće kompanije Wedbush ,Danijela Ajvsa (Daniel Ives), ovo je značajno postignuće za automobilskog giganta.

Vrhunac pesimizma vezan za Tesline akcije nastao je 2019. godine, kada je kompanijin osnivač i direktor Ilon Mask (Elon Musk) upozorio da će ona morati da smanji broj zaposlenih i pojača proizvodnju kako bi opstala.

Cena jedne akcije ove kompanije u ovom trenutku iznosi 795 dolara, i u trendu je rasta 2,6 odsto u predberzanskom trgovanju.

Iako je konkurencija među proizvođačima električnih vozila jaka, Tesla i dalje dominira tržištem akcija, a to potvrđuje i ovom kvartalu, boreći se uporedo sa nestašicom čipova, izjavio je Ajvs.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...