Bezbednost podataka o vozilima I njihovim vlasnicima na prvom mestu

Tesla će da sarađuje sa kineskim regulatorima

AutomobiliHi-techLifestyleSvetVesti

17.9.2021 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Tesla će da sarađuje sa kineskim regulatorima Tesla će da sarađuje sa kineskim regulatorima
Proizvođač električnih vozila Tesla radiće sa globalnim regulatorima kako bi osigurao bezbednost podataka njegovih vozila i korisnika, rekao je jutros u Kini izvršni direktor... Tesla će da sarađuje sa kineskim regulatorima

Proizvođač električnih vozila Tesla radiće sa globalnim regulatorima kako bi osigurao bezbednost podataka njegovih vozila i korisnika, rekao je jutros u Kini izvršni direktor Ilon Mask (Elon Musk) na Svetskom kongresu novih energetskih vozila.

„Naglim rastom tehnologija za autonomnu vožnju, bezbednost podataka o vozilima izaziva veću zabrinutost javnosti nego ikada ranije“, rekao je Musk u video govoru, dodajući da bezbednost podataka nije samo odgovornost jedne kompanije, prenosi Reuters.

Automobili se opremaju sve većim nizom senzora i kamera za pomoć vozačima. Ali podaci koje generiše takva oprema mogu takođe koristiti proizvođači za razvoj novih tehnologija, kao što su sistemi autonomne vožnje, povećavajući zabrinutost za privatnost i bezbednost, posebno kada se informacije šalju u inostranstvo.

Proizvođači automobila u Kini moraju lokalno da skladište podatke koje generišu vozila i moraju da pribave regulatorno odobrenje kada moraju da izvezu kritične podatke u inostranstvo. Tesla, koji proizvodi vozila u Šangaju, pod lupom je Kine zbog skladištenja i rukovanja podacima o klijentima, a u sklopu novih napora kineske vlasti da kontrolišu tehnološki sektor u zemlji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...