lokalne vlasti još uvek nisu dale konačno odobrenje za projekat

Tesla odbila subvenciju od 1,3 milijarde dolara za nemačku fabriku baterija

AutomobiliEUFirme u fokusuLifestyleNovacU fokusuVesti

26.11.2021 18:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Tesla odbila subvenciju od 1,3 milijarde dolara za nemačku fabriku baterija Tesla odbila subvenciju od 1,3 milijarde dolara za nemačku fabriku baterija
Kompanija Tesla se odriče 11,3 milijarde dolara državnih subvencija na koje bi imala pravo za fabriku baterija u Nemačkoj. Američka kompanija je obavestila nemačke... Tesla odbila subvenciju od 1,3 milijarde dolara za nemačku fabriku baterija

Kompanija Tesla se odriče 11,3 milijarde dolara državnih subvencija na koje bi imala pravo za fabriku baterija u Nemačkoj.

Američka kompanija je obavestila nemačke vlasti da neće koristiti pomoć za fabriku koju gradi izvan Berlina, rekla je u petak novinarima Beate Baron, portparolka Ministarstva ekonomije te zemlje, preneo je Bloomberg.

Tesla je skoro završio izgradnju fabrike električnih automobila u gradiću Gruenhajdu (Gruenheide) jugoistočno od nemačke prestonice, a planira i proizvodnju baterijskih ćelija na tom mestu.

Dok glavni izvršni direktor Elon Mask (Elon Musk) želi da počne da sklapa Tesla Model i u Gruenhajdu (Gruenheide) pre kraja godine, lokalne vlasti još uvek nisu dale konačno odobrenje za projekat.

Ministarstvo privrede, koje je već odobrilo pomoć kao deo IPCEI programa za inovacije baterija Evropske unije (Važni projekti od zajedničkog evropskog interesa), procenjuje da Tesla ulaže oko pet milijardi evra u Gruenhajde. List Der Tagesspiegel objavio je Teslinu odluku ranije u petak.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...