Po komponente se ide dužim putevima

Tesla zaustavlja proizvodnju u Nemačkoj zbog haosa u Crvenom moru

SvetVesti

30.1.2024 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Tesla zaustavlja proizvodnju u Nemačkoj zbog haosa u Crvenom moru Tesla zaustavlja proizvodnju u Nemačkoj zbog haosa u Crvenom moru
Proizvođač automobila Tesla je u velikoj meri zaustavio proizvodnju u svojoj fabrici izvan Berlina na oko dve nedelje zbog prekida lanca snabdevanja izazvanih napadima... Tesla zaustavlja proizvodnju u Nemačkoj zbog haosa u Crvenom moru

Proizvođač automobila Tesla je u velikoj meri zaustavio proizvodnju u svojoj fabrici izvan Berlina na oko dve nedelje zbog prekida lanca snabdevanja izazvanih napadima na brodove u Crvenom moru, potvrdila je kompanija.

Napadi Huta u Jemenu na glavni brodski put koji vodi do Sueckog kanala naveli su velike brodarske kompanije da izbegavaju to područje i koriste alternativne puteve za transport, koji su generalno mnogo duži, piše Seebiz.

Koridor je važna trgovinska veza između Evrope i velikih delova Azije.

„Zbog komponenti koje nedostaju, prinuđeni smo da obustavimo proizvodnju vozila u gigafabrici Berlin-Brandenburg između 29. januara i 11. februara, sa izuzetkom nekoliko podoblasti“, saopštila je kompanija.
Proizvodnja u fabrici, u predgrađu Berlina Grinhajde, biće u potpunosti nastavljena 12. februara, saopštila je kompanija.

Kompanija Tesla nije dala detalje o komponentama koje nedostaju kada je najavio prekid rada pre nešto više od dve nedelje.

Od izbijanja rata u Pojasu Gaze između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, Huti koje podržava Iran pokrenuli su napade na komercijalne brodove u Crvenom moru sa navodnim vezama sa Izraelom kao znak podrške Hamasu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...