EVROPSKA UNIJA POOŠTRILA MERE ZBOG KORONA VIRUSA

Teži ulazak u Evropu iz zemalja van bloka

EUVesti

2.2.2021 08:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Teži ulazak u Evropu iz zemalja van bloka Teži ulazak u Evropu iz zemalja van bloka
Evropska unija pooštrila je svoja pravila za putnike iz zemalja izvan bloka, precizirajući da će biti dozvoljen slobodan ulaz samo iz zemalja sa vrlo... Teži ulazak u Evropu iz zemalja van bloka

Evropska unija pooštrila je svoja pravila za putnike iz zemalja izvan bloka, precizirajući da će biti dozvoljen slobodan ulaz samo iz zemalja sa vrlo malo slučajeva korona virusa i gotovo nijedne od novih u kojima se pojavio novi zarazniji soj virusa.

Ambasadori zemalja članica EU saglasili su se na sastanku u Briselu s novim ograničenjem za putovanja iz zemalja koje nisu članice EU, uključujući Veliku Britaniju, rekao je Rojtersu diplomata Unije.

Prema preporuci o putovanjima koja nisu neophodna, zemlje EU se podstiču da dozvole pristup bez ograničenja, ali uz obavezni karantin od 15 dana pod strogim kriterijumima.

To bi važilo za posetioce iz zemalja koje nemaju više od 25 slučajeva Covid-19 na 100. 000 stanovnika tokom 14 dana, što je stopa zaraze niža nego u svim zemljama EU.

Preporuka je i da osobe koje žive u pograničnim regionima i prelaze granicu svakodnevno ili često, na primer zbog posla, studija ili porodičnih razloga, ne bi trebalo da se podvrgnu testiranju ili karantinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...