Aplikacija gotovo cele godine prestizala google

TikTok najposećeniji domen u 2021. godini

Hi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

23.12.2021 11:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

TikTok najposećeniji domen u 2021. godini TikTok najposećeniji domen u 2021. godini
Prema podacima američke tehnološke kompanije Cloudflare, društvena mreža TikTok je u 2021. godini postala najposećeniji internet domen na svetu, našavši se ispred prošlogodišnjeg lidera... TikTok najposećeniji domen u 2021. godini

Prema podacima američke tehnološke kompanije Cloudflare, društvena mreža TikTok je u 2021. godini postala najposećeniji internet domen na svetu, našavši se ispred prošlogodišnjeg lidera Google, koji je deo holdinga Alphabet.

TikTok je prvi put izbio na prvo mesto 17. februara i od 10. avgusta je gotovo svakog dana bio ispred Google u pogledu poseta, pprenosi Tanjug.

TikTok, u vlasništvu kineske kompanije Byte Dance, ranije je prijavio više od milijardu aktivnih korisnika mesečno.

Treće mesto na listi najposećenijih domena, uključujući sajtove i aplikacije u godini na izmaku je zauzela društvena mreža Facebook, četvrto Microsoft, a peto Apple..

U prvih 10 su i Amazon, Netflix, Youtube, Twitter i Whatsapp.

Podsetimo, kompanija TikTok odnedavno u ponudi ima online kupovinu kao i organizovane događaje sa zabavnim sadržajima koji posetiocima omogućavaju da kupuju proizvode direktno na platformi. Ovo je još jedan od doprinosa novom finansijskom fenomenu poznatom kao “društvena kupovina”.

Generalni direktor kompanije TikTok za Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države Rič Votervort (Rich Waterworth) izjavio je da je ovo značajan momenat i da je e-commerce važna prilika za TikTok kada su u pitanju investicije.

Bilo da je u pitanju sportska oprema ili kozmetika, potrošači sve više pretražuju platforme kao što su Facebook i Instagram u potrazi za proizvodima koje planiraju da kupe. TikTok, koji se pojavio 2018. godine u Velikoj Britaniji , sada planira da se uključi u trku.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...