Čuvena aplikacija uzima maha

TikTok zvezde koje su na dobrom putu da postanu milijarderi

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

17.3.2021 13:38 Autor: Julijana Vincan 3

TikTok zvezde koje su na dobrom putu da postanu milijarderi TikTok zvezde koje su na dobrom putu da postanu milijarderi
TikTok, aplikacija koja je osvojila mnoge kratkim snimcima čiji je osnovni cilj zabava, nekima je osim razonode donela i ozbiljnu karijeru. Tako su u... TikTok zvezde koje su na dobrom putu da postanu milijarderi

TikTok, aplikacija koja je osvojila mnoge kratkim snimcima čiji je osnovni cilj zabava, nekima je osim razonode donela i ozbiljnu karijeru. Tako su u 12 meseci, do juna 2020. godine, oni koji najviše zarađuju od ove aplikacije, stekli u tom periodu oko 1,3 miliona dolara, procenjuje Forbes.

Ne samo to, TikTok je postao toliko unosan za nekolicinu ljudi, da su na dobrom putu da postanu milijarderi. Prema novoj analizi kompanije Fresh Student Living, koja je koristila TikTok kalkulator novca, neke od zvezda na ovoj aplikaciji sa najviše pratilaca mogli bi da postanu milijarderi već 2033. godine.

Na vrhu liste je Čarli Damelio (Charli D’Amelio, 16), koja je najpraćenija osoba na platformi TikTok sa 110 miliona pratilaca i zaradom od 46.532 do 83.602,41 dolara po jednoj objavi. Predviđanje je da ako bi imala samo pet sponzorisanih objava godišnje, postala bi milijarder do svoje 28. godine.

Druga osoba sa najviše pratilaca je Edison Rej Istrling (Addison Rae Easterling, 20), koju prati više od 78 miliona ljudi, a zarađuje 32.887 dolara po jednoj objavi, tako da je procena da bi mogla da postane milijarderka do svoje 37. godine, odnosno, 2038. godine.

Slede Zek King (Zach King, 31), Bela Porč (Bella Poarch, 24) i Spenser X (Spencer X, 28), koji zarađuju između 39.000 i 43.000 dolara po objavi, tako da se pretpostavlja da bi mogli da postanu milijarderi kada napune 53, 47 i 53 godine, ukoliko budu imali samo po pet sponzorisanih objava godišnje. Ovo je kompletna lista najpopularnijih TikTok zvezda i kada bi mogli da postanu milijarderi:

TikTokeri
Izvor: Fresh Student Living

Ove brojke ne uzimaju u obzir i druge izvore prihoda koji se dešavaju mimo aplikacije TikTok. Ipak, osim prihoda od oglasa, TikTokeri obično zarađuju većinu novca sponzorisanim objavama, plasiranjem proizvoda, kreiranjem svoje robe (merchandise), zapažanje je portala LifeHacker. Ovo će varirati u odnosu na broj pratilaca koji imaju, kao i angažmana koji dobijaju kroz komentare i lajkove na pomenutoj platformi.

„Uspešni TikTokeri kreiraju snimke za koje znaju da će publika zavoleti. Mnogo je lakše pružiti pažnju određenoj grupi ljudi, nego praviti samo raznoliki sadržaj“, dao je savet Influencer Marketing Hub, koji je kreirao TikTok kalkulator novca, svima koji žele da razviju svoje profile na TikToku.

  • Tanja

    17.3.2021 #1 Author

    Nažalost, današnja deca imaju sve više interesovanja za aplikacije ovog tipa, dok je knjiga u drugom planu. Što nije dobro…jer “nema hleba bez motike”!

    Odgovori

  • NINO

    18.1.2022 #2 Author

    Smatram da bi ovu drustvenu mrezu trebalo ukinuti.
    Jako lose utice na omladinu.

    Odgovori

  • @khosilbek_007

    10.4.2023 #3 Author

    10000

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...