TOKOM LETNJE SEZONE AIR SERBIA OBAVILA 299 ČARTER LETOVA Ovo je bila najpopularnija destinacija

BiznisSrbijaTurizamVesti

5.11.2020 13:12 Autor: Marija Jovanović 1

TOKOM LETNJE SEZONE AIR SERBIA OBAVILA 299 ČARTER LETOVA Ovo je bila najpopularnija destinacija TOKOM LETNJE SEZONE AIR SERBIA OBAVILA 299 ČARTER LETOVA Ovo je bila najpopularnija destinacija
Air Serbia je tokom letnje čarter sezone, u periodu od 5. jula do kraja oktobra, obavila 299 povratnih letova ka popularnim turističkim destinacijama u... TOKOM LETNJE SEZONE AIR SERBIA OBAVILA 299 ČARTER LETOVA Ovo je bila najpopularnija destinacija

Air Serbia je tokom letnje čarter sezone, u periodu od 5. jula do kraja oktobra, obavila 299 povratnih letova ka popularnim turističkim destinacijama u Turskoj, Egiptu i Grčkoj.

Ka turskom primorju realizovano je najviše povratnih letova – ukupno 189, ka Egiptu 108, dok su ka Grčkoj obavljena svega dva povratna leta zbog uvođenja ograničenja u putovanjima, saopštila je Air Serbia.

Foto: Pixabay.com

Najpopularnija destinacija u letnjoj čarter sezoni nacionalnog avioprevoznika bila je Antalija sa 163 povratna leta. Čarter sezonu za Tursku Air Serbia započela je 5. jula letom za Antaliju.

Prvi let ka Bodrumu obavljen je 28. jula, nakon čega se broj letova ka turskoj obali povećavao u skladu sa pojačanom tražnjom, ali i zbog činjenice da Turska nije uvodila ograničenja u putovanjima za državljane Srbije.

Foto: Pixabay.com

Čarter saobraćaj ka Egiptu obnovljen je 4. avgusta letom za Hurgadu, dok je prvi let za Šarm el Šeik obavljen 12. avgusta. Sa ukupno 122 realizovana povratna leta, avgust je ujedno bio i najbolji mesec po obimu čarter saobraćaja.

„Imajući u vidu trenutne okolnosti koje u značajnoj meri ograničavaju mogućnost putovanja, možemo reći da su rezultati relativno zadovoljavajući. Veliku zahvalnost dugujemo našim partnerima, turističkim agencijama, jer su zajedno sa nama posvećeno radile na tome da što veći broj putnika stigne na željene destinacije i uživa na odmoru, kao i svake godine“ izjavio je Boško Rupić, viši menadžer agentske i korporativne prodaje Air Serbia.

Foto: Pixabay.com

U predstojećem periodu planirani su čarter letovi za Hurgadu i Šarm el Šeik krajem decembra i početkom januara. U planu su i četiri specijalna leta za novogodišnje praznike, u periodu od 30. decembra do 3. januara 2021. godine – dva za Hurgadu i po jedan za Antaliju i Bodrum. Čarter letovi se obavljaju avionima erbas A319 i boing B737 sa po 144 sedišta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...