TOMONTENEGRO BI MOGLA DA POČNE SA RADOM DO 1. APRILA Pod uslovom da preuzme imovinu ugašene nacionalne avio-kompanije

RegionVesti

19.1.2021 13:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

TOMONTENEGRO BI MOGLA DA POČNE SA RADOM DO 1. APRILA Pod uslovom da preuzme imovinu ugašene nacionalne avio-kompanije TOMONTENEGRO BI MOGLA DA POČNE SA RADOM DO 1. APRILA Pod uslovom da preuzme imovinu ugašene nacionalne avio-kompanije
Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore Zoran Radunović izjavio je za TV CG da bi nova nacionalna avio-kompanija ToMontenegro u najboljem slučaju... TOMONTENEGRO BI MOGLA DA POČNE SA RADOM DO 1. APRILA Pod uslovom da preuzme imovinu ugašene nacionalne avio-kompanije

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore Zoran Radunović izjavio je za TV CG da bi nova nacionalna avio-kompanija ToMontenegro u najboljem slučaju mogla krenuti sa radom do 1. aprila.

Preduslov za to je da nova kompanija nasledi imovinu, znanje, kao i kod šer ugovore od Montenegro airlinesa. Ukoliko se to ne desi, stvaranje kompanije će ići teže, rekao je Radunović.

Kako je objasnio, nova firma bi trebalo da liči na neku lou kost kompaniju sa minimalnim troškovima.

Foto: Pixabay.com

On je istakao da nije bilo prostora da se nastavi nesmetani saobraćaj Montenegro Airlines (MA).

„MA je izuzetno loše poslovao, to poslovanje je dovelo do visokih dugova. Samo za 2019. godinu imali su porast troškova za 7,5 odsto. S negativnim poslovanjem nisu mogli da nastave s radom, svoju budućnost vidi s osnivanjem nove kompanije ToMontenegro“, rekao je Radunović.

Kako je istakao, dva aviona MA su operativna, dok su dva prizemljena zbog kvarova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...