Ukoliko se do četvrtka ne postigne dogovor u petak protesti i blokade

Treći sastanak radne grupe za Fiat danas u Kragujevcu

SrbijaVesti

13.6.2022 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Treći sastanak radne grupe za Fiat danas u Kragujevcu Treći sastanak radne grupe za Fiat danas u Kragujevcu
Treći sastanak radne grupe koja bi trebalo da dogovori rešenja za Fiatove radnike koji ostaju bez posla ako ne prihvate ponudu kompanije da idu... Treći sastanak radne grupe za Fiat danas u Kragujevcu

Treći sastanak radne grupe koja bi trebalo da dogovori rešenja za Fiatove radnike koji ostaju bez posla ako ne prihvate ponudu kompanije da idu na rad u inostranstvo, biće održan danas u zgradi gradske uprave u Kragujevcu.

Kako je agenciji Beta rekao član pregovaračkog tima Zoran Miljković, sastanak će početi u 10.30 časova. U sastavu radne grupe su predstavnici sindikata Fiatovih radnika, kabineta premijerke Srbije, Razvojne agencije Srbije i ministarstava rada i privrede.

Miljković je rekao se od radne grupe očekuju konkretna rešenja u vezi sa visinom otpremnina i novim upošljavanjem Fiatovih radnika koji ostaju bez posla, ukoliko ne prihvate ponudu kompanije da rade u Stellantisovim fabrikama u inostranstvu.

On je rekao da se o tome očekuje dogovor sa državom, budući da kompanija nije zainteresovana za pregovore u tom pravcu.

Miljković je istakao da se radnici nadaju da će, kako je već predloženo na radnoj grupi, imati mogućnost da na „birou“ primaju minimalac dok ne nađu novi posao, a najduže dve godine.

Očekivanja se odnose i na dogovor o boljim otpremninama jer, kako navodi Miljković, radnici nisu zadovoljni ponudom da one budu zakonske, uvećane za 20 odsto.

On je napomenuo da 15. juna ističe rok za prijavljivanje radnika za odlazak u inostranstvo i dodao da je, prema njegovom saznanju, odziv slab.

Prema njegovim rečima, ukoliko se do četvrtka ne postigne dogovor koji je prihvatljiv za Fiatove radnike, već u petak biće spremni da započnu proteste sa blokadama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...