Kineska grupacija ne može da isplati ni mali deo svog ogromnog duga

Treći slučaj neplaćanja obaveza kompanije Evergrande u tri nedelje

SvetVesti

12.10.2021 10:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Treći slučaj neplaćanja obaveza kompanije Evergrande u tri nedelje Treći slučaj neplaćanja obaveza kompanije Evergrande u tri nedelje
Kineska Evergrande grupa danas je ponovo propustila da izvrši plaćanje obaveza po osnovu dospeća njenih korporativnih obveznica, što je treći po redu slučaj u... Treći slučaj neplaćanja obaveza kompanije Evergrande u tri nedelje

Kineska Evergrande grupa danas je ponovo propustila da izvrši plaćanje obaveza po osnovu dospeća njenih korporativnih obveznica, što je treći po redu slučaj u tri nedelje, izveštava agencija Reuters.

Pojedini imaoci njenih obveznica saopštili su da nisu dobili uplate kupona koji su dospeli na naplatu jutros do 4,00 časa po srednjoevropskom vremenu. Njihov ukupan iznos je 148 miliona dolara za hartije Evergrandea ročnosti april 2022. godine, april 2023. i april 2024. godine.

Posrnula kineska građevinska kompanija je u septembru već propustila da izvrši dva druga plaćanja po osnovu kamata na dužničke hartije koje je emitovala.

To dovodi investitore u rizik od velikih gubitaka na kraju tridesetodnevnog grejs perioda za izvršenje plaćanja, budući da se Evergrande bori sa izmirivanjem dužničkih obaveza koje premašuju 300 milijardi dolara.

Evergrande nije odmah odgovorio na zahtev agencije Reuters za komentarom.

U narednih godinu dana, kineskoj kompaniji dospeva na naplatu po osnovu obveznica ukupan iznos od 101,2 milijarde dolara, pokazuju podaci Refinitiva.

Tagovi
DUG KINA VESTI
  • MARKO7

    8.6.2022 #1 Author

    Pa ja ne znam što su neodgovorni toliko…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...