Air Serbia pojačava letove ka SAD

Tri leta nedeljno za Njujork, od aprila za Čikago

BiznisSrbijaSvetTurizamVesti

19.7.2022 15:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Tri leta nedeljno za Njujork, od aprila za Čikago Tri leta nedeljno za Njujork, od aprila za Čikago
Nacionalna avio-kompanija Air Serbia objavila je da će, zbog povećane potražnje za letove između Beograda i Njujorka, od naredne zimske sezone broj letova na... Tri leta nedeljno za Njujork, od aprila za Čikago

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia objavila je da će, zbog povećane potražnje za letove između Beograda i Njujorka, od naredne zimske sezone broj letova na toj liniji povećati sa dva na tri leta nedeljno, dok će od aprila 2023. uvesti letove na relaciji Beorgad-Čikago.

Srpska avio-kompanija saobraćaće između Beograda i Njujorka svakog utorka, četvrtka i nedelje, navedeno je u saopštenju, prenosi Beta.

Precizirano je i da će Air Serbia, počev od aprila 2023. godine, uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga, odnosno aerodroma O’Hare.

Čikago će biti druga destinacija ka SAD u mreži srpske nacionalne avio-kompanije, koja planira da na toj liniji saobraća dva puta nedeljno.

„Uvođenje direktnih letova između Beograda i Čikaga, grada sa jednom od najvećih dijaspora iz Srbije i drugih zemalja u okruženju, planiramo već dugo i to je za nas takođe linija od izuzetnog strateškog značaja“, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia Boško Rupić.

Uvođenjem linije Beograd – Čikago, prvi put posle 32 godine, prestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350.000 stanovnika srpskog porekla i veliki broj stanovnika poreklom iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih zemalja koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže Air Serbia, navedeno je u saopštenju.

Međunarodni aerodrom u Čikagu – O’Hare jedan je od šest najprometnijih svetskih aerodroma, a 2019. godine njegove usluge je koristilo više od 90 miliona putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Air Serbia je pre šest godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, nacionalni avio-prevoznik je prevezao ukupno 383.324 putnika na liniji Beograd-Njujork.

Letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u floti Air Serbie, Airbus A330, koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...