postupak koji dovodi do prestanka upotrebe čak 133 gradska autobusa

Tri sindikata GSP Beograd traže obustavu partnerstva u kojem se tom preduzeću oduzimaju linije

SrbijaVesti

7.5.2024 12:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Tri sindikata GSP Beograd traže obustavu partnerstva u kojem se tom preduzeću oduzimaju linije Tri sindikata GSP Beograd traže obustavu partnerstva u kojem se tom preduzeću oduzimaju linije
Sindikati „Pravda“, „Sloga“ i „Centar“ Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd zatražili su od predsednika Privremenog organa grada Beograda Aleksandra Šapića i v. d. sekretara... Tri sindikata GSP Beograd traže obustavu partnerstva u kojem se tom preduzeću oduzimaju linije

Sindikati „Pravda“, „Sloga“ i „Centar“ Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd zatražili su od predsednika Privremenog organa grada Beograda Aleksandra Šapića i v. d. sekretara za javni prevoz Radovana Кremića da hitno obustave projekat javno-privatnog partnerstva kojim se GSP-u oduzima ukupno 31 linija na „potezima 100 i 700“.

Ovi sindikati su, kako su danas saopštili, pored zahteva da se te linije koje saobraćaju u beogradskim gradskim opštinama Palilula, Zemun i Novi Beograd, oduzmu privatnom partneru, izneli još tri zahteva.

Kako prenosi agencija Beta, sindikati traže „odlaganje svih daljih aktivnosti u vezi sa oduzimanjem linija GSP-u na ostalim potezima, što je takođe u zvaničnim planovima Sekretarijata za javni prevoz“. Zahtevaju, kako su naveli, „donošenje održivog plana nabavki vozila za GSP i garanciju grada Beograda da nijedan saobraćajni pogon GSP-a neće biti zatvoren, već da će se u dogovoru sa rukovodstvom GSP-a, uz učešće svih sindikata, napravi jasan i održiv plan i strategija rekonstrukcije i modernizacije saobraćajnih pogona“.

Iz ovih sindikata su istakli da je zaključkom Privremenog organa grada Beograda data saglasnost Gradskom sekretarijatu za javni prevoz da sprovede postupak izbora privatnog partnera, čime bi GSP Beograd radio sa 133 autobusa manje nego danas.

„Ovo bi drastično smanjilo prihode GSP-a i zasigurno bilo uvod u potpunu privatizaciju javnog prevoza u Beogradu, otpuštanje zaposlenih u GSP-u i zatvaranje najmanje jednog saobraćajnog pogona“, zaključili su u saopštenju iz ova tri sindikata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...