U narednih pet godina planirana ulaganja u vrednosti od 25 miliona evra

TS Ventures Fund započeo investiranje u startap ekosistem u Srbiji

Bolji posaoInvesticijePreduzetnikVesti

23.6.2022 16:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

TS Ventures Fund započeo investiranje u startap ekosistem u Srbiji TS Ventures Fund započeo investiranje u startap ekosistem u Srbiji
TS Ventures Fond, korporativni fond kompanije Telekom Srbija, objavio je danas da je započeo investiranje u startap ekosistem u Srbiji ulaganjem u domaći startap... TS Ventures Fund započeo investiranje u startap ekosistem u Srbiji

TS Ventures Fond, korporativni fond kompanije Telekom Srbija, objavio je danas da je započeo investiranje u startap ekosistem u Srbiji ulaganjem u domaći startap OTA Sync, koji se bavi digitalnim rešenjima za upravljanje hotelima, hostelima i privatnim apartmanima.

Pored TS Ventures Fonda investitor u ovaj startap, koji digitalnim rešenjima omogućava efikasniji menadžment recepcije, prijema i odjave gostiju, kao i sinhronizaciju različitih online kanala prodaje među kojima su i neki od najpopularnijih svetskih pretraživača za smeštaj, jeste i grupa poslovnih anđela predvođena Inicijativom „Digitalna Srbija“ i organizacija Startup Wise Guys, a početno ulaganje iznosi 250.000 evra.

TS Ventures Fond, koji čini tim međunarodnih stručnjaka i profesionalaca u oblasti tehnološkog preduzetništva, sa iskustvom rada na najkonkurentnijim tržištima kakva su Sjedinjene Američke Države i Izrael, najavio je i da će u narednih pet godina izdvojiti 25 miliona evra za podršku razvoja startap ekosistema u Srbiji i regionu.

„Osnivanjem investicionog fonda Telekom Srbija nastavlja razvojnu strategiju pozicioniranja kompanije kao lidera u ovom delu Evrope i pružanja podrške razvoju startap ekosistema u regionu“, rekao je generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić, prenosi agencija Beta.

On je dodao da ulaganje u startape u ranoj fazi i praćenje njihovog daljeg razvoja, stvara pozitivnu klimu za kvalitetan rast i razvoj startap zajednice.

Pisanje projekta
Foto: Unsplash.com

TS Ventures Fond ulaže u tehnološke inovacije, odnosno digitalne servise koji imaju perspektivu brzog rasta i širenja na globalno tržište, pored tržišta Srbije i regiona.

„Veliko nam je zadovoljstvo što nakon deset meseci pažljive selekcije imamo priliku da otpočnemo saradnju sa startapom OTA Sync, za koji verujemo da poseduje sve ono za čim tragamo – posvećen tim, inovativan proizvod, kao i ostvarljivu strategiju tržišnog razvoja. U pregovorima smo sa još nekoliko timova, tako da očekujemo da ćemo u narednom periodu imati još dobrih vesti poput ove“, rekao je direktor TS Ventures Fonda Davor Sakač i pozvao tehnološke preduzetnike da se obrate fondu kao potencijalnom investitoru.

Ispred grupe poslovnih anđela Inicijative „Digitalna Srbija“ Nebojša Bjelotomić je istakao da su ovakve investicije izuzetno važne za domaću startap scenu i dodao da se nedostatak sredstava za rano finansiranje ističe kao jedan od najvećih problema domaćeg ekosistema.

„Ovo je primer podrške potrebne našim startapima i mogućnosti koje se otvaraju kada se udruže startap akcelerator, grupa poslovnih anđela i jedan investicioni fond“, rekao je Bjelotomić.

Član stručnog tima TS Ventures Fonda Janko Mićić, koji ima dugogodišnje iskustvo rada u kompanijama Microsoft, Apple i Google, istakao je da se startap OTA Sync izdvojio kao najzreliji tim od skoro 400, koliko se prijavilo za ovu rundu finansiranja.

„U prethodnih šest meseci intenzivno smo radili na prilagođavanju softvera i poslovne strategije, jer nam je želja da naš softver pozicioniramo na okolnim tržištima Hrvatske, Rumunije, Albanije, a onda i dalje preko partnerskih mreža u Grčkoj, Portugalu i Španiji. Investiraćemo u promociju na tim tržištima, organizovaćemo konferencije, okupljanja hotelijera i ugostitelja i posete sajmovima, kako bismo privukli talente koji će nam pomoći u skaliranju prodaje i zauzimanju pozicije najboljeg softvera za upravljanje hotelima i privatnim smeštajima u regionu“, rekao je jedan od osnivača kompanije OTA Sync Đorđe Jevtić.

  • kaćica

    23.6.2022 #1 Author

    Dobra vest bice i od nas nesto.

    Odgovori

  • GINKO

    24.6.2022 #2 Author

    Nesto lepo, a ne tuzno i za Srbiju da se da procitati ili je to samo trešnja?!

    Odgovori

  • MAJA

    24.6.2022 #4 Author

    Valjda ce se i nasi uzeti u pamet

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.6.2022 #5 Author

    Ako stvarno izdvoje 25milione evra za pomoc,onda kapa dole..

    Odgovori

    • LUKA

      26.6.2022 #6 Author

      Velika suma je u pitanju nadam se da ce se realizovati

      Odgovori

  • Milovan94

    25.6.2022 #7 Author

    Ovo su baš lepe vesti za našu zemlju

    Odgovori

  • MARA

    26.6.2022 #9 Author

    Konkretna ulaganja, nema sta…

    Odgovori

  • MAJA

    26.6.2022 #10 Author

    Treba da se okrece i radi

    Odgovori

  • JOVANA

    26.6.2022 #11 Author

    Odlicno! Svaka cast

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    26.6.2022 #12 Author

    Super ulaganje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...