Prilika za inovatore da svoje proizvode predstave investitorima

Domaći startapi i organizacije na festivalu ViennaUp ’22

InovacijePreduzetnik

25.5.2022 16:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Domaći startapi i organizacije na festivalu ViennaUp ’22 Domaći startapi i organizacije na festivalu ViennaUp ’22
Srpski tehnološki startapi i mikro, mala i srednja preduzeća, koji razvijaju proizvode ili usluge u oblasti agro-prehrambene i zdravstvene industrije, mobilnosti i „pametnih gradova“,... Domaći startapi i organizacije na festivalu ViennaUp ’22

Srpski tehnološki startapi i mikro, mala i srednja preduzeća, koji razvijaju proizvode ili usluge u oblasti agro-prehrambene i zdravstvene industrije, mobilnosti i „pametnih gradova“, učestvovaće na jednom od najprestižnijih evropskih i svetskih startap festivala „ViennaUp ’22“ u Austriji, od 28. do 31. maja.

Vladimir Radovanović iz Centra za programe podrške privredi i mikro, malim i srednjim privrednim društvima (MMSPD) Privredne komore Srbije kaže da je ovaj događaj odlična prilika za domaću startap zajednicu i MMSP da aktivno učestvuju na jednom od najprestižnijih evropskih i svetskih startap festivala i svoja rešenja, proizvode ili usluge, predstave investitorima i korporacijama i na taj način otvore mogućnost za poslovnu saradnju i internacionalizuju svoje poslovanje.

Domaća inovativna preduzeća imaće priliku da se predstave investitorima i potencijalnim poslovnim partnerima iz Slovenije, Austrije, Evrope i sveta, i ponude potencijalna rešenja za unapređenje i inoviranje poslovnih procesa, odnosno, da se međusobno povežu i pronađu model za saradnju.

Prema rečima Radovanovića, PKS aktivno radi na unapređenju startup ecosystem-a u Srbiji, jačanju konkurentnosti domaćih startapa i njihovom povezivanju sa poslovnim partnerima, ne samo u zemlji već i celom svetu.

Kreativci i ideje
Foto: Freepik.com

“Corporate collaboration program „ViennaUp ’22“ se realizuje u saradnji sa Advantage Austria – Beograd (ispostava austrijske privredne komore u Srbiji), NALED-om i projektom Srbija Inovira, a u okviru projekta Scaleup4Europe finansiranog od strane Evropske komisije po pozivu Horizont2020.

PKS je u sklopu projekta Scaleup4Europe, pokrenula prvu srpsku „laboratoriju“ za rast i razvoj tehnoloških startapa u agro-industriji na teritoriji EU.

Cilj AgTech Lab je da omogući internacionalizaciju poslovanja i povezivanje domaćih tehnološko-inovativnih firmi koje razvijaju proizvode ili usluge u sektoru AgTech ili Food Tech sa velikim sistemima, MSP firmama i investitorima iz EU, posebno Slovenije, Austrije i Nemačke.

„ViennaUP“ je jedan od najvećih evropskih startap festivala koji okuplja najinovativnije startape, investitore, tehnološke entuzijaste, kreativce i vizionare širom Evrope i sveta.

 • GOCA BG

  26.5.2022 #1 Author

  Odlicna prilika za inovatore da predstave svoje usluge…

  Odgovori

 • Ika

  29.5.2022 #3 Author

  Odlicna prilika za sve nase startup kompanije

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...