Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu od 24. do 27. maja

Akcenat na inovacijama i novim tehnologijama

BiznisInovacijeSrbijaSvetVesti

23.5.2022 12:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Akcenat na inovacijama i novim tehnologijama Akcenat na inovacijama i novim tehnologijama
Sa velikim nestrpljenjem posetioci i izlagači očekuju početak Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu jer je to prilika da se predstave novosti... Akcenat na inovacijama i novim tehnologijama

Sa velikim nestrpljenjem posetioci i izlagači očekuju početak Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu jer je to prilika da se predstave novosti i inovacije zainteresovanima i stručnoj javnosti.

Koncepcijski akcenat Sajma je na ‘fabrikama budućnosti’ i industrijskoj automatizaciji, elektroenergetici i energetskoj infrastrukturi. 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, koji treba da se na Beogradskom sajmu održi od 24. do 27. maja, može samo da potvrdi status regionalnog sajamskog lidera u svim oblastima tehnike i tehničko-tehnoloških inovacija uz visok rejting i ugled koji uživa.

Među aktuelnim svetskim trendovima u industriji, koje će izlagači u svojim programima, proizvodima i uslugama promovisati, prednjačiće Industrija 4.0, veštačka inteligencija i mašinsko učenje, industrijska bezbednost i zaštita, dekarbonizacija, cirkularna ekonomija.

Cilj tradicionalne manifestacije jeste da se, u jedinstvenom poslovnom ambijentu velike pametne fabrike, promovišu proizvođači, konstruktori, inovatori, startap i job shop preduzeća, trgovci, distributeri, udruženja i zastupnici vodećih svetskih kompanija u industriji.

I ove godine, učesnicima i poslovnim partnerima biće obezbeđena privilegija i mogućnost da na jednom mestu predstave aktuelne tehničko-tehnološke inovacije i rešenja, industrijske potencijale, da razmene iskustva, otvore perspektive za nova ulaganja i poslovna umrežavanja, da budu deo partnerstva između nauke i privrede i interakcije između Industrije 4.0, mobilnosti radne snage, energetskih rešenja, veštačke inteligencije.

Izlagači će u svojim programima predstaviti više od 100 inovacija i noviteta, najviše u sektorima koje pokriva industrijska revolucija 4.0, u robotici, primeni laserskih tehnologija, CNC mašinama, automatizaciji proizvodnih procesa, mernim instrumentima, alatima. Oko polovine prijavljenih inovacija odnosi se na domaće firme.

Pod sloganom „Inovacije pred vašim očima“, tokom četiri sajamska dana, u pet hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, svoja tehničko-tehnološka postignuća predstaviće više od 500 direktnih i indirektnih izlagača, proizvodnih ili projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, start-up projekata i inovativnih pojedinaca iz tridesetak zemalja sa tri kontinenta.

Gotovo polovina ukupnog broja izlagača dolazi iz inostranstva. Na grupnim izložbama predstaviće se izlagači iz Češke Republike, Slovenije, Republike Srpske i Srbije.

  • N.N.

    23.5.2022 #1 Author

    Sto vise inovacija, to bolje.

    Odgovori

  • Milovan94

    23.5.2022 #3 Author

    Moram otići na sajam da vidim nove inovacije i tehnološka rešenja.

    Odgovori

  • SNEZANA

    23.5.2022 #4 Author

    21.vek je vek tehnologije i inovacija

    Odgovori

  • kaćica

    23.5.2022 #5 Author

    Preteruje se sa tehnologijom.

    Odgovori

  • TINA

    23.5.2022 #6 Author

    Vrlo interesantno. Treba posetiti sajam

    Odgovori

  • VERA

    23.5.2022 #7 Author

    Inivacije i noviteti na jednom mestu, na sajmu. Divno.

    Odgovori

  • NINO

    24.5.2022 #8 Author

    To ce kod nas sve zaziveti za nekih 20 godina. Jos se nas narod bori za egzistenciju.

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.5.2022 #9 Author

    Inovacija i tehnoloska resenja jeste i cilj samog sajma

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...