Tržište rada se oporavlja

U Austriji pala stopa nezaposlenosti

EURegionVesti

6.10.2021 10:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

U Austriji pala stopa nezaposlenosti U Austriji pala stopa nezaposlenosti
Nezaposlenost u Austrije je prvi put od početka pandemije pala na pretkrizni nivo. Stopa nezaposlenosti u ovoj državi je 332.457, što je ispod nivoa... U Austriji pala stopa nezaposlenosti

Nezaposlenost u Austrije je prvi put od početka pandemije pala na pretkrizni nivo.

Stopa nezaposlenosti u ovoj državi je 332.457, što je ispod nivoa na kom je bila iste nedelje 2019. godine, kada je bilo prijavljeno 333.922 nezaposlenih. Ipak, u narednom periodu očekuje se sezonski rast broja nezaposlenih, prenosi Tanjug.

Austrijski ministar rada Martin Koher (Martin Kocher) izjavio je da je zadovoljan zbog daljeg oporavka tržišta rada u Austriji.

Prema njegovim rečima, dalje smanjenje nezaposlenosti je pozitivno, imajući u vidu da će uskoro uslediti sezonski novi rast nezaposlenosti.

Prošle nedelje Eurostat je objavio podatke prema kojima je stopa nezaposlenosti u Evropskoj uniji (EU) u avgustu pala za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mesec, te da je bila na nivou od 6,8 odsto. Ipak, najniži broj nezaposlenih EU zabeležila je pred pandemiju korona virusa – 6,5 odsto.

  • Anna

    6.10.2021 #1 Author

    Nije isto biti nezaposlen u jednoj civilizovanoj i organizovanoj državi kakva je Austrija i biti nezaposlen u Srbiji koja iz dana u dan sve više liči na Divlji zapad

    Odgovori

  • Mara

    6.10.2021 #3 Author

    Super

    Odgovori

  • kaćica

    19.4.2022 #4 Author

    Lepa vest jer je svakome u interesu da radi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...