U CRNOJ GORI POČEO DA VAŽI NIŽI PDV Nove izmene odnose se na usluge u turizmu i ugostiteljstvu

BiznisRegionTurizamVesti

7.8.2020 14:30 Autor: Marija Jovanović 0

U CRNOJ GORI POČEO DA VAŽI NIŽI PDV Nove izmene odnose se na usluge u turizmu i ugostiteljstvu U CRNOJ GORI POČEO DA VAŽI NIŽI PDV Nove izmene odnose se na usluge u turizmu i ugostiteljstvu
Crna Gora smanjila je PDV koji se odnosi na usluge u turizmu i ugostiteljstvu. Ova izmena zakona, koja je deo vladinih mera za podršku... U CRNOJ GORI POČEO DA VAŽI NIŽI PDV Nove izmene odnose se na usluge u turizmu i ugostiteljstvu

Crna Gora smanjila je PDV koji se odnosi na usluge u turizmu i ugostiteljstvu. Ova izmena zakona, koja je deo vladinih mera za podršku privredi tokom pandemije, važiće do 31. avgusta 2021. godine.

Izmenama Zakona poreza na dodatu vrednost za većinu usluga u turizmu i ugostiteljstvu uvedena je niža stopa PDV i za donacije nulta stopa. Izmene su objavljene u “Službenom listu” i od srede se primenjuju, prenose Vijesti.  

Foto: Pixabay.com

 “Izmenama Zakona propisana je primena snižene stope PDV od sedam odsto kod sljedećih usluga: smeštaja u turističkim apartmanima, pored ranije propisanih ostalih vrsta turističkog smeštaja – hotela, motela, turističkih naselja, pansiona, kampova i vila, i usluga pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka, osim alkoholnih pića, gaziranih pića sa dodatkom šećera i kafe, u objektima za pružanje ugostiteljskih usluga”, precizirali su iz Poreske uprave.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...