Završetak radova putnog pravca Bar-Boljare

U junu otvaranje auto-puta u Crnoj Gori

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

5.5.2022 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U junu otvaranje auto-puta u Crnoj Gori U junu otvaranje auto-puta u Crnoj Gori
Bivši ministar kapitalnih investicija Crne Gore Mladen Bojanić, istakao je da postoje šanse da se turisti od početka juna voze novim autoputem. „Verujem da... U junu otvaranje auto-puta u Crnoj Gori

Bivši ministar kapitalnih investicija Crne Gore Mladen Bojanić, istakao je da postoje šanse da se turisti od početka juna voze novim autoputem.

„Verujem da nova vlada i novi ministri razumeju neophodnost nastavka radova na auto-putu Bar-Boljare, tako da im nisu potrebni moji saveti“, rekao je Bojanić za Vijesti.

On je dodao da, kada je reč o objedinjavanju pomorskih kompanija, u Ministarstvu postoji analiza koja bi novoj vladi mogla da pomogne.

Bojanić je naveo i da je za konačnu strategiju razvoja aerodroma potrebno obezbediti najširi javni konsenzus, prenosi Investitor.

Foto_ Printscreen youtube

„Mi ga nismo imali, pa je to pitanje ostalo i dalje otvoreno. Mislim da smo svi saglasni da Crnoj Gori treba nacionalna avio-kompanija, ali na način da bude ekonomski održiva. Nije jednostavno, imajući u vidu veličinu kompanije i tržišta, ali uz određenu i zakonitu državnu podršku, to nije nerealan cilj“, saopštio je Bojanić.

Na pitanje zašto u zakonskom roku nije izabran novi odbor direktora nacionalne avio-kompanije “To Montenegro”, on je odgovorio da su nakon ostavke predsednika i jednog člana tog tela aktivno radili na njihovom popunjavanju.

„Nažalost, nismo stigli da nađemo odgovarajući kadar, ali to se nije odrazilo na poslovanje kompanije. Ostali članovi odbora direktora i menadžment su radili svoj posao, kako bi se pripreme za narednu sezonu na vreme obavile“, naveo je Bojanić.

  • STRELAC

    7.5.2022 #1 Author

    Autoput u Crnoj Gori je jedan od najskupljih u svetu,zaduzili su se skoro milijardu evra.Deo je naravno pojela korupcija.

    Odgovori

  • MARE

    8.5.2022 #2 Author

    Putarina kao alternativni izvor prihoda.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...