Neočekivani hit na društvenim mrežama

U Kini pronađena zlatna maska stara 3.000 godina

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

24.3.2021 18:20 Autor: Marko Miladinović 1

U Kini pronađena zlatna maska stara 3.000 godina U Kini pronađena zlatna maska stara 3.000 godina
Svečana zlatna maska stara 3.000 godina postala je neočekivana senzacija na društvenim mrežama u Kini, nakon nedavnog otkrića u provinciji Sečuan. Artefakt je bio... U Kini pronađena zlatna maska stara 3.000 godina

Svečana zlatna maska stara 3.000 godina postala je neočekivana senzacija na društvenim mrežama u Kini, nakon nedavnog otkrića u provinciji Sečuan. Artefakt je bio jedan od 500 relikvija iz bronzanog doba pronađenih na arheološkom nalazištu Sansingdui, u šest odvojenih grobnih mesta prenosi BBC.

Eksperti navode da bi ovo otkriće moglo pružiti novi uvid u drevnu državu Šu, koja je vladala tim područjem stotinama godina sve do 316. godine pre nove ere. Na ovoj lokaciji je od devedesetih godina naovamo pronađeno oko 50.000 najrazličitijih predmeta iz pomenutog perioda.

Čim je objavljeno najnovije otkriće, korisnici platforme Veibo počeli su da prave slike koje stavljaju pronađenu svečanu masku na lica ličnosti iz kineske i svetske pop kulture.

Haštag „Takmičenje za uređivanje fotografija zlatnom maskom iz Sansingduija“ pregledan je skoro četiri miliona puta i iznedrio je brojne postove dok su korisnici mreže hvalili masku kao „zapanjujuću“ i „prelepu“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...