Od 20. juna neće raditi postrojenje za sklapanje auto-delova u Kanadi

U kompaniji Stellantis najavljena otpuštanja radnika u fabrici u Mičigenu

PoslovanjeSvetVesti

15.6.2022 09:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U kompaniji Stellantis najavljena otpuštanja radnika u fabrici u Mičigenu U kompaniji Stellantis najavljena otpuštanja radnika u fabrici u Mičigenu
Iz kompanije Stellantis saopšteno je da će od sledeće nedelje ovaj auto-proizvođač početi da otpuštanjima u fabrici u Sterling Hajtsu u Mičigenu. Četvrti najveći... U kompaniji Stellantis najavljena otpuštanja radnika u fabrici u Mičigenu

Iz kompanije Stellantis saopšteno je da će od sledeće nedelje ovaj auto-proizvođač početi da otpuštanjima u fabrici u Sterling Hajtsu u Mičigenu.

Četvrti najveći proizvođač automobila na svetu nije precizirao koliko zaposlenih će izgubiti posao, ali je navedeno da je “odluka doneta kako bi poslovanje postrojenja bilo održivije”, piše Reuters.

U pismu postavljenom na Facebook stranici United Auto Workers 1264 (UAW), unije koja predstavlja radnike Chrysler Sterling fabrike u vlasništvu kompanije Stellantis, navodi se da će od 20. juna početi da se sprovode “otpuštanja u neodređenom roku, od najnižih pozicija prema vrhu”.

Sterling Stamping je jedno od najvećih postrojenja za serijsku proizvodnju na svetu i zapošljava 2.184 radnika, od kojih 2.000 njih rade po satu, navodi se na veb-sajtu fabrike.

Na drugoj strani, na Twitter profilu unije automobilskih radnika iz Kanade Unifor Local 444, koja predstavlja zaposlene kompanije Stellantis u fabrici za sklapanje automobila u Ontariju, postavljena je objava da postrojenje neće raditi od 20. juna zbog nedovoljne količine delova.

“Stellantis nastavlja da blisko sarađuje sa dobavljačima kako bi udari koje izazivaju brojni problemi u lancima snabdevanja bili ublaženi”, rekao je portparol kompanije, dodajući da rukovodstvo pravi potrebne izmene kako bi proizvodnja minimalno trpela posledice.

Ranije ovog meseca, Stellantis je stopirao aktivnosti u svojoj fabrici u Melfiju u južnoj Italiji na nedelju dana zbog nedostatka različitih delova, uključujući i mikročipove.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...