Održan protest upozorenja nekoliko stotina radnika korporacije Stellantis

Predstavnici radnika i sindikata Fiata u petak sa premijerkom na sastanku u Beogradu

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

2.6.2022 13:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Predstavnici radnika i sindikata Fiata u petak sa premijerkom na sastanku u Beogradu Predstavnici radnika i sindikata Fiata u petak sa premijerkom na sastanku u Beogradu
Predstavnici svih sindikata i predstavnici radnika u kompaniji Fiat Chrysler Automobiles Srbija, kako je najavljeno, u petak će otići u Beograd na sastanak sa... Predstavnici radnika i sindikata Fiata u petak sa premijerkom na sastanku u Beogradu

Predstavnici svih sindikata i predstavnici radnika u kompaniji Fiat Chrysler Automobiles Srbija, kako je najavljeno, u petak će otići u Beograd na sastanak sa premijerkom Anom Branabić.

„Na sastanak smo pozvani iz kabineta predsednice vlade i obavešteni da je ‘bilo pomaka’ u današnjem razgovoru premijerke s predstavnicima korporacije Stellantis, u kojoj je i Fiat, o čemu ćemo na sastanku detaljnije razgovarati“, izjavio je za agenciju Beta Zoran Miljković iz Samostalnog sindikata Fiat Plastic.

On je naglasio da im je preneto da je potrebno da sa predstavnicima radnika usaglase stavove „kako ne bi dolazilo do nesporazuma“.

Nekoliko stotina radnika jutros je ispred ulaza u fabriku održalo jednočasovni protest upozorenja uz poziv Vladi Srbije da, kao vlasnik jedne trećine kapitala kompanije, do ponedeljka predstavi rešenja za status radnika koji su po proceni Stellantisa višak.

 • MARKO7

  2.6.2022 #1 Author

  Odličan potez naše premijerke, videćemo šta će biti.

  Odgovori

 • N.N.

  2.6.2022 #2 Author

  Nadam se da ce biti pozitivan ishod

  Odgovori

 • TATJANA

  2.6.2022 #4 Author

  Nadamo se da ce biti zadovoljni radnici

  Odgovori

 • NATI29

  3.6.2022 #6 Author

  Sramota sta su uradili tolikom broju radnika

  Odgovori

 • VERA

  3.6.2022 #7 Author

  Radnici traže da država prekine sa subvencijama i nađe drugognpartnera ukoliko ne ispune zahteve.

  Odgovori

 • Dragana

  6.6.2022 #8 Author

  Treba vise postovati misljenje radnika

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...