Predstavljen izveštaj Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom

U planu snabdevanje tržišta mazutom

SrbijaU fokusuVesti

20.12.2021 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U planu snabdevanje tržišta mazutom U planu snabdevanje tržišta mazutom
Energetska situacija u Srbiji se stabilizuje, kapaciteti proizvodnje u termoelektranama su povećani i u sistemu su svi blokovi, rečeno je danas na sednici Radne... U planu snabdevanje tržišta mazutom

Energetska situacija u Srbiji se stabilizuje, kapaciteti proizvodnje u termoelektranama su povećani i u sistemu su svi blokovi, rečeno je danas na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Na sednici je saopšteno da su kapaciteti proizvodnje energije u Termoelektrani Nikola Tesla povećani i u sistemu je svih osam blokova, kao i da u Termoelektrani Kostolac svi blokovi funkcionišu bez prekida, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, prenosi Tanjug.

Prenosni sistem funkcioniše bez problema, sa tekućim održavanjem, a situacija u distributivnom sistemu je normalizovana.

Konstatovano je da Beogradske elektrane i toplane u Srbiji za sada nemaju većih kvarova, te da je obezbeđena dovoljna količina energenata za nesmetano funkcionisanje daljinskog grejanja do kraja zimske sezone.

Predstavljen je i izveštaj o dosadašnjem radu operativnog tima za utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa rezervama i kvalitetom uglja u Elektroprivredi Srbije.

Govorilo se o potrebnim dodatnim količinama energenata i planovima za period do kraja godine i do kraja zimske sezone, te planovima za snabdevanje tržišta mazutom.

Sednicom radne grupe predsedavala je potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...