U PONEDELJAK SASTANAK VLADE I UDRUŽENJA RADNIKA NA INTERNETU Pregovaraju o porezu za frilensere

SrbijaVesti

16.1.2021 17:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U PONEDELJAK SASTANAK VLADE I UDRUŽENJA RADNIKA NA INTERNETU Pregovaraju o porezu za frilensere U PONEDELJAK SASTANAK VLADE I UDRUŽENJA RADNIKA NA INTERNETU Pregovaraju o porezu za frilensere
Udruženje radnika na Internetu održalo je ispred Skupštine Srbije protestni skup zbog mera Ministarstva finansija kojima se njihov prihod oporezuje retroaktivno za pet godina... U PONEDELJAK SASTANAK VLADE I UDRUŽENJA RADNIKA NA INTERNETU Pregovaraju o porezu za frilensere

Udruženje radnika na Internetu održalo je ispred Skupštine Srbije protestni skup zbog mera Ministarstva finansija kojima se njihov prihod oporezuje retroaktivno za pet godina unazad.

Kako je istakao predsednik Udruženja Milan Pogačar, tokom protesta stigao im je poziv iz kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić da u ponedeljak dođu u Vladu kako bi počeli pregovore o rešavanju pitanja naplate poreza za frilensere.

Kako je najavljeno, sastanku bi trebalo da prisustvuju, pored premijerke i ministar finansija i direktorka Poreske uprave.

Kako je naglasila predstavnica udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika Mia Amon, koji su podržali zahteve Udruženja radnika na Internetu, ova kategorija radnika godinama unazad oseća težinu preglomazne administracije, dok se budžet puni iz privatnog sektora. Ona je dodala da je retroaktivna naplata doprinosa za usluge koje se nisu mogle koristiti neprihvatljiva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...