U REPUBLICI SRPSKOJ ISKORIŠĆENO 23 HILJADE TURISTIČKIH VAUČERA Ublažena šteta u turizmu od pandemije

BiznisRegionTurizamVesti

11.12.2020 10:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U REPUBLICI SRPSKOJ ISKORIŠĆENO 23 HILJADE TURISTIČKIH VAUČERA Ublažena šteta u turizmu od pandemije U REPUBLICI SRPSKOJ ISKORIŠĆENO 23 HILJADE TURISTIČKIH VAUČERA Ublažena šteta u turizmu od pandemije
U Republici Srpskoj do sada je upotrebljeno oko 23.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor na nekoj od domaćih destinacija, zahvaljujući kojima su, uz druge... U REPUBLICI SRPSKOJ ISKORIŠĆENO 23 HILJADE TURISTIČKIH VAUČERA Ublažena šteta u turizmu od pandemije

U Republici Srpskoj do sada je upotrebljeno oko 23.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor na nekoj od domaćih destinacija, zahvaljujući kojima su, uz druge mere opstala i sačuvana radna mesta u sektoru turizma i ugostiteljstva, izjavila je direktor Turističke organizacije Republike Srpske (TORS) Nada Јovanović.

Ona je naglasila da je na taj način ublažena šteta u turizmu od pandemije korona virusa, prenosi RTRS.

Јovanovićeva je istakla da je najviše vaučera iskorišćeno za boravak u Zdravstveno-turističkom centru „Banja Vrućica“ kod Teslića, a zatim slede destinacije u Trebinju, Bijeljini, te Nacionalni park „Sutjeska“ i Јahorina.

Foto: Pixabay.com

Ona kaže da su u okolnostima pandemije korona virusa relativno zadovoljni ostvarenim brojem noćenja, koji je za 54 odsto manji u odnosu na prošlu godinu, ako se uzme u obzir procena Svetske turističke organizacije da u svetu procenjeni gubitak u turizmu iznosi oko 70 odsto.

Јovanovićeva je navela da je pandemija najveću štetu u turizmu prouzrokovala u većim gradovima, ali da je i pokrenula domaće goste da se opredele za ruralne destinacije, što će, kako navodi, biti i jedna od smernica za izradu plana promocije turizma Republike Srpske.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...