U RUSIJI POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA PROTIV KORONE, rekao Putin Od iduće sedmice imunizacija lekara i prosvetnih radnika

LifestyleSvetVestiZdravlje

2.12.2020 18:00 Autor: Vladimir Jokanović 2

U RUSIJI POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA PROTIV KORONE, rekao Putin Od iduće sedmice imunizacija  lekara i prosvetnih radnika U RUSIJI POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA PROTIV KORONE, rekao Putin Od iduće sedmice imunizacija  lekara i prosvetnih radnika
Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je u sredu od potpredsednice vlade Tatjane Golikove da se naredne nedelje počne sa masovnom vakcinacijom protiv korona virusa.... U RUSIJI POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA PROTIV KORONE, rekao Putin Od iduće sedmice imunizacija  lekara i prosvetnih radnika

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je u sredu od potpredsednice vlade Tatjane Golikove da se naredne nedelje počne sa masovnom vakcinacijom protiv korona virusa. Putin je naveo da je ruska industrija spremna za opštu vakcinaciju.

„Znam da je već dva miliona doza spremno ili će biti proizvedeno narednih dana, do tog nivoa će doći proizvodnja prve registrovane vakcine protiv korona virusa“, rekao je Putin, prenosi Sputnik. On je naveo da vakcinacija može biti obimna, ako ne i masovna, a prioritet imaju dve rizične grupe, lekari i prosvetni radnici.

Golikova je potvrdila da postoji mogućnost za početak masovne vakcinacije u decembru. Ona je dodala da će vakcinacija biti besplatna i na dobrovoljnoj bazi. Rusko Ministarstvo zdravlja registrovalo je vakcinu „Sputnik V“ u avgustu ove godine, po čemu je prvo u svetu. Rusija ima još jednu registrovanu vakcinu „EpiVakKorona“, a u proceduri je i treća.

Velika Britanija dala je odobrenje za upotrebu vakcine protiv korona virusa koju su zajednički proizvele kompanije Pfizer i BioNTech. Početak vakcinacije u Velikoj Britaniji najavljen je za iduću nedelju, dok je Evropska unija odložila odluku o odobrenju iste vakcine za 29. decembar. Američka Bela kuća pitala je nacionalnu Agenciju za hranu i lekove zašto ne ubrza registraciju vakcine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...