U SEVERNOJ MAKEDONIJI PAD TURIZMA ZA 60 ODSTO Manje stranih, ali i domaćih gostiju

BiznisRegionTurizamVesti

15.12.2020 08:23 Autor: Marija Jovanović 0

U SEVERNOJ MAKEDONIJI PAD TURIZMA ZA 60 ODSTO Manje stranih, ali i domaćih gostiju U SEVERNOJ MAKEDONIJI PAD TURIZMA ZA 60 ODSTO Manje stranih, ali i domaćih gostiju
Od januara do oktobra broj turista u Severnoj Makedoniji niži je za 60,8 odsto – broj domaćih turista manji je za 20 odsto, a... U SEVERNOJ MAKEDONIJI PAD TURIZMA ZA 60 ODSTO Manje stranih, ali i domaćih gostiju

Od januara do oktobra broj turista u Severnoj Makedoniji niži je za 60,8 odsto – broj domaćih turista manji je za 20 odsto, a stranih za 84,2 odsto, pokazuju podaci nacionalne službe za statistiku.

Broj turista u Severnoj Makedoniji u oktobru bio je 33.929, što je pad za 65,1 odsto u odnosu na isti mesec lane, dok je broj noćenja u istom periodu bio 80.612, što je pad za 59,7 odsto.

Broj domaćih turista u oktobru, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, pao je za 11,4 odsto, a broj stranih turista manji je za 87,4 odsto, prenosi Tanjug pozivajući se na agenciju MIA.

Zabeležen je i pad u noćenjima kod domaćih turista za 14 odsto, a kada je reč o stranim turistima, taj pad iznosi 84,8 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...