PROPALO PIVO ZBOG PANDEMIJE

U Sloveniji istekao rok trajanja za 100.000 litara piva

RegionVesti

23.1.2021 12:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Sloveniji istekao rok trajanja za 100.000 litara piva U Sloveniji istekao rok trajanja za 100.000 litara piva
Zbog epidemije korona virusa slovenački pivari imaju na tržištu i u zalihama najmanje 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja, saopštilo je Udruženje... U Sloveniji istekao rok trajanja za 100.000 litara piva

Zbog epidemije korona virusa slovenački pivari imaju na tržištu i u zalihama najmanje 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja, saopštilo je Udruženje slovenačkih pivara i pozvalo je vladu da im hitno pomogne.

U pitanju je pivo u buradima koje je bilo namenjeno ugostiteljskom sektoru i nije za prodaju potrošačima. Pivari predlažu izuzeće od akciza i naknadu za uništavanje ove robe, prenosi seebiz.eu.

Kako naglašavaju iz Udruženja, proizvodnja piva je jedna od najugroženijih industrija u zemlji, a trenutna državna pomoć nije dovoljna za preživljavanje, posebno manjih pivara.

Između ostalog, predlažu ukidanje akciza na alkohol 2021. godine, kao i otplatu neizmirenih potraživanja od ugostiteljskog sektora, nadokandu za proizvode kojima je istekao rok jer je ugostiteljski i turistički sektor zatvoren, te nadoknadu fiksnih operativnih troškova.

  • SRDJAN

    30.10.2022 #1 Author

    Prekucajte mu samo datum novi i pošaljite ga kod nas ima svaki litar da se proda. Nema ništa za bacanje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...