Događaj će okupiti kompanije iz 17 zemalja, pored brojnih izložbi biće organizovano i mnoštvo stručnih i poslovnih skupova

U subotu počinje Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

16.9.2021 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U subotu počinje Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu U subotu počinje Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu
Međunarodni poljoprivredni sajam, 88. po redu, počinje u subotu na Novosadskom sajmu i trajaće do 24. septembra. Istovremeno, biće održan i 53. Međunarodni sajam... U subotu počinje Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam, 88. po redu, počinje u subotu na Novosadskom sajmu i trajaće do 24. septembra. Istovremeno, biće održan i 53. Međunarodni sajam lova i ribolova, kao i Sajam ekologije. Događaj će okupiti kompanije iz 17 zemalja, a pored brojnih izložbi biće organizovano i bezbroj stručnih i poslovnih skupova.

Nakon 18 meseci ovo će za Novosadski sajam biti prva manifestacija organizovana na tradicionalan način. Ulaz će biti dozvoljen kako vakcinisanim, tako i nevakcinisanim posetiocima.

Oni koji su vakcinisani moraće prilikom ulaska da prilože potvrdu o vakcinaciji, dok će ostali na uvid morati da pruže potvrdu o preležanom virusu, negativan PCR test ili negativan antigenski test. Za sve oni koji ne budu imali nijedan od ovih dokumenata sajam je obezbedio brze antigenske testove koji su već uračunati u samu cenu karte.

Generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković najavio je za subotu u 11 sati otvaranje izložbi.

„Priredbe će ponuditi sve do sada poznate i uobičajene segmente koje organizujemo – predstavljanje izlagača u zatvorenom i na otvorenom prostoru Sajmišta, izložbu poljoprivredne mehanizacije, stručne i poslovne skupove, prezentacije i promocije, kako u Kongresnom centru ‘Master’, tako i na štandovima izlagača“, rekao je Cvetković, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, nastup su najavili mali poljoprivredni proizvođači, ali i velike kompanije iz 17 zemalja. Kolektivne izložbe će organizovati – Češka, Italija, Španija, Holandija, Mađarska, BiH, Belorusija, Rusija i Poljska.

Foto: Sajam

„Biće tu i B2B sastanaka i takmičenja. Na Sajmu lova i ribolova biće ponuđena kompletna oprema za lov, ribolov i rekreaciju, dok će Sajam ekologije biti bogat edukacijama i radionicama“, rekao je Cvetković.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, tradicionalno je pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće izložbe tog tipa na Balkanu, od pre dve godine i Izložbe genetskih potencijala. Godinama podržava i Izložbu organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“, i kraft piva. Kao i prethodnih godina, na štandu Ministarstva biće moguće doći do svih važnih informacija.

„Polazeći od broja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srbiji i onih koji su angažovani u poljoprivredi, polažeći od učešća i doprinosa u poljoprivrednoj proizvodnji i u prehrambenom sektoru u domaćem bruto proizvodu, polazeći od doprinosa deviznom prilivu neminovno dolazimo do zaključka da mi imamo potencijale i da imamo poljoprivrednu proizvodnju kao perspektivnu. Da bismo je dalje razvijali i učinili još uspešnijom u nju moramo ulagati, razvijati je, modernizovati i promovisati. Upravo su manifestacije poput Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu prilika za to“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Republika Češka koja će ove godine organizovati kolektivnu izložbu i biti prisutna u formi nacionalnog štanda.

„To što smo ovde prisutni i to u formi nacionalnog štanda i to što me je moje ministarstvo poljoprivrede poslalo u Srbiju samo je dokaz koliki značaj Češka daje ovom regionu i Srbiji. U okviru našeg štanda izlagaće 13 čeških kompanija raznih profila, od proizvodnje do prodaje opreme do hrane i pića“, rekao je Vladimir Vanja, poljoprivredni ataše Republike Češke.

.

  • Ljilja

    17.9.2021 #1 Author

    Jedini događaj ovakve vrste dostupan svima koji se bave Poljoprivredom u našoj zemlji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...