U SVETU SE OD KORONE OPORAVILO 44 MILIONA PACIJENATA Blagi pad broja novoobolelih u Evropi, u Rusiji i Ukrajini novi crni rekordi

RegionSvetVesti

1.12.2020 10:27 Autor: Ljiljana Begović 0

U SVETU SE OD KORONE OPORAVILO 44 MILIONA PACIJENATA Blagi pad broja novoobolelih u Evropi, u Rusiji i Ukrajini novi crni rekordi U SVETU SE OD KORONE OPORAVILO 44 MILIONA PACIJENATA Blagi pad broja novoobolelih u Evropi, u Rusiji i Ukrajini novi crni rekordi
U svetu je od početka pandemije zabeleženo više od 63,6 miliona slučajeva zaraze korona virusom, od posledica zaraze preminulo je više od 1.473.000 ljudi.... U SVETU SE OD KORONE OPORAVILO 44 MILIONA PACIJENATA Blagi pad broja novoobolelih u Evropi, u Rusiji i Ukrajini novi crni rekordi

U svetu je od početka pandemije zabeleženo više od 63,6 miliona slučajeva zaraze korona virusom, od posledica zaraze preminulo je više od 1.473.000 ljudi. Oporavilo se više od 44 miliona osoba. U Evropi restriktivne mere polako daju rezultate, smanjuje se broj novoobolelih u Francuskoj, Španiji i Nemačkoj. Najviše zaraženih i preminulih na svetu ima u SAD, a veliki broj zaraženih svakodnevno se beleži i u Indiji i Brazilu.

U Sjedinjenim Američkim Državama je, prema podacima sajta worldometers.info zabeleženo 13.920.038 slučajeva zaraze.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom (Gavin Newsom) najavio je mogućnost pooštravanja restriktivnih mera u naredna dva dana, uključujući i naredbu da građani ostanu u svojim kućama, kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa i pritisak na zdravstveni sistem koji je pred kolapsom.

Više od 30 odsto svih slučajeva Covid-19 u Kaliforniji su pacijenti s teškom kliničkom slikom kojima je potrebna hospitalizacija na odeljenjima intenzivne nege i priključivanje na respiratore.

Foto: Tanju/Jaroslav Pap

Indija i Brazil najveća žarišta u Aziji i Južnoj Americi

Veliki broj novih slučajeva svakodnevno se beleži i u Indiji. Zaraženo je više od 9.5, miliona ljudi, a od Covid-19 je preminulo 137.659 osoba.

Brazil je najveće žarište virusa u Južnoj Americi – zabeleženo je 6.336.278 slučajeva, a preminulo je 173.165 ljudi.

Covid bolnica
Foto: Tanjug/AP

U Rusiji i Bugarskoj zabeleženi novi crni rekordi

U Rusiji je u poslednja 24 sata od korona virusa preminulo 569 osoba, najviše u jednom danu od početka epidemije. Od poslednjeg preseka potvrđena su 26.402 nova slučaja, saopštio je krizni štab.

U Bugarskoj je u poslednja 24 sata zabeležen rekordan broj preminulih od korona virusa u jednom danu – 221, a zaraženo je još 2.814 osoba, objavljeno je na zvaničnom sajtu za praćenje epidemije. Trenutno je aktivno 90.700 slučajeva.

Soto: Tanjug

Manji rast broja zaraženih u Nemačkoj i Ukrajini

U Ukrajini je u poslednja 24 sata potvrđeno 12.498 novih slučajeva korona virusa, a preminula je 221 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Od poslednjeg preseka hospitalizovano je 1.470 osoba, prenosi Tass.

U Nemačkoj su u poslednja 24 sata potvrđena 13.604 slučaja korona virusa, a preminulo je 388 osoba, saopštio je Institut „Robert Koh“. Od početka epidemije u toj zemlji su zaražene 1.067.473 osobe, od kojih je 16.636 preminulo.

PCR test na korona virus
Foto: Tanjug/AP

Treći dan zaredom više od 400 novozaraženih u Južnoj Koreji

Dnevni broj novih slučajeva korona virusa u Južnoj Koreji treći dan zaredom je viši od 400, uprkos pooštrenim epidemiološkim merama. U poslednja 24 sata zabeležen je 451 novi slučaj, od kojih je 420 iz lokalne transmisije.

Od početka epidemije u Južnoj Koreji korona virusom su zaražene 34.652 osobe, od kojih je 526 preminulo.

Foto: Tanjug/AP

U Meksiku situacija veoma loša

U Meksiku su u poslednja 24 sata potvrđena 6.472 slučaja korona virusa, a preminulo je 285 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus upozorio je da je situacija u Meksiku „veoma loša“ i pozvao vladu te zemlje da se ozbiljno suoči s pandemijom.

Meksiko, koji je od juna počeo da ukida stroge mere zatvaranja, beleži sve veći porast obolelih i umrlih od korona virusa, uzdržava se od ponovnog uvođenja oštrih mera jer veliki broj građana mora da, kako navodi Reuters, izlazi iz kuće i zarađuje za svakodnevni život.

Foto:Tanjug

Blagi pad broja obolelih u regionu, Hrvatski premijer pozitivan na korona virus

Hrvatski premijer Andrej Plenković koji je bio u izolaciji jer je bio u kontaktu sa osobom pozitivnom na korona virus, takođe je dobio pozitivan rezulatat testa.

Trenutno se oseća dobro, a svoje aktivnosti i obaveze nastaviće da obavlja od kuće uz preporuke lekara i epidemiologa. Aleksandar Vučić poželeo je Plenkoviću brz oporavak od korona virusa.

U Hrvatskoj je prema poslednjem preseku zabeleženo 1.830 novih slučajeva, preminula su 74 pacijenta.

Slovenija je za poslednja 24 h zabeležila 428 novih slučajeva korona virusa, preminuo je 51 pacijent. Procenat zaraženih u odnosu na testirane je pao na 22.77, sa više od 30 procenata dan ranije.

U BiH zabeležena su 574 nova slučaja zaraze Covid-19, od posledica korona virusa preminuo je 61 pacijent. U Severnoj Makedoniji  broj novoobolelih je 335, a u Crnoj Gori 384.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...