Emirati će uložiti prihod hartija od vrednosti u infrastrukturne projekte

UAE plasirali tri serije obveznica na tržište duga

BerzaNovacSvetVesti

6.10.2021 10:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

UAE plasirali tri serije obveznica na tržište duga UAE plasirali tri serije obveznica na tržište duga
Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su na tržište duga plasirali tri serije obveznica denominovanih u američkim dolarima. Ove obveznice prvi put izdaje savezna vlada, a... UAE plasirali tri serije obveznica na tržište duga

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su na tržište duga plasirali tri serije obveznica denominovanih u američkim dolarima. Ove obveznice prvi put izdaje savezna vlada, a ne pojedinačni emirati.

Prodaja bi trebalo da bude zaključena već danas, a ročnost tranši je 10, 20 i 40 godina, izveštava Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Desetogodišnje hartije od vrednosti ponuđene su po početnoj ceni koja je u odnosu na američke državne obveznice viša za oko 105 baznih poena. Kamata na dvadesetogodišnje je viša za 135 baznih poena, a za četrdesetogodišnje obveznice je oko 3,6 odsto.

Kako za Reuters navode dva dobro obaveštena izvora, očekuje se da će Ministarstvo finansija UAE prikupiti između tri i 3,5 milijardi dolara.

Ovaj prihod će se koristiti za finansiranje infrastrukturnih projekata koje je odobrila država i za podršku investicijama Emiratovih investicionih vlasti, jedinom federalnom državnom fondu UAE.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...