UBRZANJE REFORMI I PRISTUPNIH PREGOVORA CILJEVI NAREDNE GODINE Savet stranih investitora usvojio je godišnji finansijski izveštaj za 2020. godinu

BiznisInvesticijeNovacSrbijaVesti

17.12.2020 12:12 Autor: Ljiljana Begović 0

UBRZANJE REFORMI I PRISTUPNIH PREGOVORA CILJEVI NAREDNE GODINE Savet stranih investitora  usvojio je godišnji finansijski izveštaj za 2020. godinu UBRZANJE REFORMI I PRISTUPNIH PREGOVORA CILJEVI NAREDNE GODINE Savet stranih investitora  usvojio je godišnji finansijski izveštaj za 2020. godinu
Savet stranih investitora očekuje da se u narednoj godini  ubrzaju reforme i da se nastavi sa ubrzanjem pristupnih pregovora sa EU. Takođe, treba unaprediti... UBRZANJE REFORMI I PRISTUPNIH PREGOVORA CILJEVI NAREDNE GODINE Savet stranih investitora  usvojio je godišnji finansijski izveštaj za 2020. godinu

Savet stranih investitora očekuje da se u narednoj godini  ubrzaju reforme i da se nastavi sa ubrzanjem pristupnih pregovora sa EU. Takođe, treba unaprediti rad na održivoj fiskalnoj konsolidaciji i unapređenje primene zakona, sa fokusom na deset ključnih oblasti, ocenjeno je na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine Saveta.

Predsednik Saveta i generalni direktor Telenora Majk Mišel (Mike Michel) poručio je da investitori očekuju ubrzanje reformi, odnosno nastavak i ubrzanje pristupnih pregovora sa EU, rad na održivoj fiskalnoj konsolidaciji i unapređenje primene zakona, sa fokusom na deset ključnih oblasti – porezi, rad, inspekcija i bezbednost hrane, infrastruktura i građevinarstvo, zdravlje, stečaj i devizno poslovanje, sa digitalizacijom i e-trgovinom.

Članovi Saveta stranih investitora su usvojili godišnji i preliminarni finansijski izveštaj za 2020. godinu.

U proteklih 11 meseci, obeleženih pandemijom korona virusa, glavni ciljevi članica su bili da osiguraju zdravlje i bezbednost zaposlenih, održi se kontinuitet poslovanja i da se brzo i efikasno prilagode novim okolnostima, navodi se u saopštenju.

Dvojica poslovnih ljudi se rukuju
Foto: Pixabay.com

Savet stranih investitora je konstatovao i da je godina na izmaku donela reorganizaciju radnih odbora, kako bi se povećala njihova efikasnost i sveukupni pristup temama.

Pokrenut je novi događaj „FIC Insight“, prezentacije odabranih, važnih, novih pravnih akata zainteresovanim članicama Saveta i prilagođavanje publikacije „Bela knjiga“ u kojoj je umesto ocena, pokazan uticaj pandemije na sva relevantna regulatorna područja i rangiranje preporuke prema hitnosti njihovog usvajanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...