budžet srbije oštećen za 600.000 evra

UG „Centar za lokalnu samoupravu“: Prihod od naplate karata po novom sistemu upola manji

SrbijaVesti

24.5.2023 17:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

UG „Centar za lokalnu samoupravu“: Prihod od naplate karata po novom sistemu upola manji UG „Centar za lokalnu samoupravu“: Prihod od naplate karata po novom sistemu upola manji
Predsednik Udruženja građana „Centar za lokalnu samoupravu“ Nikola Jovanović ocenio je u sredu da će prihod od naplate karata u javnom gradskom prevozu u... UG „Centar za lokalnu samoupravu“: Prihod od naplate karata po novom sistemu upola manji

Predsednik Udruženja građana „Centar za lokalnu samoupravu“ Nikola Jovanović ocenio je u sredu da će prihod od naplate karata u javnom gradskom prevozu u Beogradu po novom sistemu biti upola manji, a da je budžet Srbije oštećen za oko 600.000 evra naprasnom promenom sistema naplate karata.

„Umesto da revidiraju ugovor sa Kentkardom, potpuno ga raskidaju i vraćaju jako skupu opremu. Za 600.000 evra ostećen je budžet, a oko 220 miliona dinara ostalo je na karticama građana što je već bilo uplaćeno“, rekao je Jovanović na televiziji N1, prenela je Beta.

On je naveo da građani koji iz bilo kojeg razloga ne žele da plaćaju kartu putem SMS poruke, mogu da kupe papirnu kartu, ali da ta karta važi od momenta kupovine, a ne od momenta ulaska u autobus.

„Karta treba da važi od momenta kada ste je validirali, ali po odluci od 12. maja nema validatora. Stari sistem je trebalo zadržati bar do kraja meseca dok ovo ne zaživi. Umesto toga mi sada imamo Javno komunalno preduzeće sa više stotina zaposlenih, klasično parazitsko preduzeće, sedam miliona evra košta samo to preduzeće za naplatu karata“, naveo je Jovanović.

Ocenio je da u gradu vlada konfuzija oko karata i da naplata nije jasno definisana, a ni bilo šta drugo što je u nadležnosti gradske vlasti.

  • SHALIMAR

    24.5.2023 #1 Author

    Videcemo kako ce sve ici od sledeceg meseca…

    Odgovori

  • gagica

    26.5.2023 #2 Author

    Cini mi se da mi i ne vidimo nesto od tog budzeta, tako da sa ovim novim cenovnikom… narodu je cini mi se bolje.

    Odgovori

  • SLAVICA

    16.7.2023 #3 Author

    Masala

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...