rumunska pomorska uprava naredila istragu

Ugalj sa potonule barže u luci Konstanca nije bio namenjen EPS-u

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

12.5.2022 09:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ugalj sa potonule barže u luci Konstanca nije bio namenjen EPS-u Ugalj sa potonule barže u luci Konstanca nije bio namenjen EPS-u
Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da ugalj koji je prevozila potonula barža u rumunskoj luci Konstanca nije bio namenjen toj kompaniji. Barža sa 1.500... Ugalj sa potonule barže u luci Konstanca nije bio namenjen EPS-u

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da ugalj koji je prevozila potonula barža u rumunskoj luci Konstanca nije bio namenjen toj kompaniji.

Barža sa 1.500 tona uglja, kako su preneli rumunski mediji, potonula je u luci Konstanca, a trebalo je da stigne u Srbiju, odakle potiče i njen vlasnik, prenosi agencija Beta.

Rumunska pomorska uprava naredila je istragu kako bi se otkrio uzrok potonuća barže. Za sada su moguća dva uzroka – neadekvatan utovar robe ili pojava pukotine, pišu mediji iz te zemlje.

O energentima se poslednjih meseci sve više govori, a pred narednu grejnu sezonu očekuje nas poskupljenje električne energije.

Naime, ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da poskupi struja za građane i da je pripremljena Uredba o energetski ugroženom kupcu koja će pomoći onima koji ne mogu da plate račune za struju, gas ili toplotnu energiju.

JP EPS BEOGRAD

BALKANSKA 13, 11000 Beograd (Stari Grad) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
2.867.841.150,99 (2021)
Broj zaposlenih:
23.507 (2021)

U intervjuu za agenciju Beta ministarka je istakla da je korekcija cena najavljena kada je rečeno da tokom ove grejne sezone neće biti poskupljenja struje, a pošta je sezona prošla sada moraju da se naprave „nove kalkulacije“.

Tagovi
EPS UGALJ VESTI
  • VERA

    12.5.2022 #1 Author

    Uvek nešto zeznu kada je ugalj u pitanju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...