UGOSTITELJSKI OBJEKTI DA RADE VIKENDOM Mora se naći mera između očuvanja zdravlja i privrede, kaže Vesić

SrbijaVesti

18.12.2020 09:33 Autor: Marija Jovanović 0

UGOSTITELJSKI OBJEKTI DA RADE VIKENDOM Mora se naći mera između očuvanja zdravlja i privrede, kaže Vesić UGOSTITELJSKI OBJEKTI DA RADE VIKENDOM Mora se naći mera između očuvanja zdravlja i privrede, kaže Vesić
Grad Beograd podržava predlog Privredne komore Srbije da se nađe način da vikendom rade maloprodajni objekti, a isto važi i za ugostiteljske objekte, odnosno... UGOSTITELJSKI OBJEKTI DA RADE VIKENDOM Mora se naći mera između očuvanja zdravlja i privrede, kaže Vesić

Grad Beograd podržava predlog Privredne komore Srbije da se nađe način da vikendom rade maloprodajni objekti, a isto važi i za ugostiteljske objekte, odnosno za svu industriju koja zavisi od maloprodaje i koja se nalazi u teškom stanju, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„Apelovaćemo na članove Kriznog štaba da se nađe način za duže radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata vikendom, makar kao i radnog dana. Imamo razumevanja za očuvanje javnog zdravlja, ali moramo, kao i uvek, da nađemo meru između očuvanja zdravlja građana i rada privrede. Ako privreda ne bude radila neće biti novca ni za čuvanje javnog zdravlja“, istakao je Vesić za Studio B.

Foto: Tanjug

On je dodao da se vidi svetlo na kraju tunela, veoma brzo ćemo imati vakcine i vratićemo se normalnom životu, zbog čega je važno da u predstojećim mesecima očuvamo privrednu aktivnost jednako kao i zdravlje ljudi. 

„Republika Srbija je do sada više od šest milijardi evra dala privrednicima i građanima kako bi lakše preživeli sve posledice epidemije. Zato će stav Beograda za predstojeću sednicu Kriznog štaba biti podrška Privrednoj komori da se omogući rad vikendom, makar do 17 sati koliko je i radnim danima i to ne samo maloprodajnim trgovinskim objektima već i ugostiteljima“, kazao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Situacija u vezi sa kovidom u glavnom gradu bolja je nego ranije, ocenio je zamenik gradonačelnika i najavio sastanak sa predstavnicima Crvenog krsta kako bi se dodatno pomoglo ljudima koji čekaju ispred kovid ambulanti. Ideja je da se u šatorima postave dodatne grejalice, angažuju ljudi da besplatno poslužuju kafu i čaj, obezbede ćebad i slično, a sve u cilju da se olakša čekanje na preglede, kazao je Vesić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...