Sastanak premijerke Srbije i predsednice Grčke

Ukida se naplata rominga sa Grčkom

BiznisRegionSrbijaTurizamVesti

13.5.2021 11:43 Autor: Marko Miladinović 5

Ukida se naplata rominga sa Grčkom Ukida se naplata rominga sa Grčkom
Iz Atine je stigla najava potpisivanja međudržavnog ugovora o ukidanju rominga između Grčke i Srbije. Kako prenose domaće agencije i grčki mediji, ugovor će... Ukida se naplata rominga sa Grčkom

Iz Atine je stigla najava potpisivanja međudržavnog ugovora o ukidanju rominga između Grčke i Srbije. Kako prenose domaće agencije i grčki mediji, ugovor će biti potpisan tokom narednih nedelju dana, dok se detalji samog sporazuma još uvek ne znaju.

Ova vest saopštena je tokom sastanka premijerke Srbije Ane Brnabić sa predsednicom Grčke Katerinom Sekelaropolou, a uoči održavanja ekonomskog foruma Delfi u Atini.

Premijerka Srbije izjavila je posle sastanka u Atini, da „građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka“, prenosi Tanjug.

Premijerka je navela da će ministarka za telekomunikacije, trgovinu i turizam Tatjana Matić već sledeće sedmice doći u Atinu da potpiše taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

„Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo građanima koji planiraju putovanje u Grčku tokom leta“, rekla je Brnabić. Ona je prenela da je premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu zahvalila na tome što je Grčka jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji.

„Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde“, navela je premijerka. Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...