Air Pink jedina domaća kompanija sa odgovarajućim sertifikatima

Ukinuto ograničenje broja zemaljskih operatera na aerodromu „Nikola Tesla“

SrbijaVesti

12.7.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ukinuto ograničenje broja zemaljskih operatera na aerodromu „Nikola Tesla“ Ukinuto ograničenje broja zemaljskih operatera na aerodromu „Nikola Tesla“
Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo je odluku kojom je ukinuto ograničenje broja zemaljskih operatera, odnosno kompanija koje za avio-prevoznike obavlja usluge ček-in, sortiranja i ukrcavanja... Ukinuto ograničenje broja zemaljskih operatera na aerodromu „Nikola Tesla“

Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo je odluku kojom je ukinuto ograničenje broja zemaljskih operatera, odnosno kompanija koje za avio-prevoznike obavlja usluge ček-in, sortiranja i ukrcavanja i iskrcavanja prtljaga na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, objavila je eKapija.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je na Prvoj TV da je to u skladu sa koncesionim ugovorom i dodao da svaka avio-kompanija bira svog zemaljskog operatera za svakom aerodromu, spram toga ko pruža najbolju uslugu.

Naveo je da su do sada na beogradskom aerodromu to mogle da rade tri kompanije – koncesionar aerodroma Vansi, kao najveća, zatim Air Serbia koja je imala mogućnost, iako to nije radila, i francuska kompanija Sky partner.

On je kazao da, za sada, još tri kompanije imaju potrebne sertifikate – britanski Menzies Ground Handling, koja godišnje opsluži 300 miliona putnika u 60 država, grčki Golden Air, sa 5.000 zaposlenih, i domaća kompanija Air Pink.

Vesić je nedavno najavio da će Direktorat za civilno vazduhoplovstvo uskoro raspisati i tender za nove operatere zemaljske operative na beograskom aerodromu, podseća eKapija.

„Verujemo da dolaskom novih operatera možemo da omogućimo da bude veća konkurencija i da se bolje obavljaju ove usluge“, rekao je Vesić i dodao da i na drugim srpskim aerodromima postoji mnogo različitih zemaljskih operatera, te da aerodrom Nikola Tesla neće biti ništa drugačiji od drugih.

  • DASHA

    12.7.2023 #1 Author

    Verujem da ce tako biti bolje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...