Gradi se i veliki klinički centar

Ulaganja u infrastrukturu užičkog kraja oko 110 miliona evra

SrbijaVesti

17.8.2021 13:40 Autor: Gordana Bulatović 1

Ulaganja u infrastrukturu užičkog kraja oko 110 miliona evra Ulaganja u infrastrukturu užičkog kraja oko 110 miliona evra
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove u Bajinoj Bašti i Užicu. Tom prilikom je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, kao i preduzetnicima... Ulaganja u infrastrukturu užičkog kraja oko 110 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove u Bajinoj Bašti i Užicu. Tom prilikom je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, kao i preduzetnicima iz užičkog kraja, koji se uglavnom žale na nepostojanje odgovarajuće putne infrastrukture radi lakšeg i bržeg povezivanja.

„Po ceo dan razgovaramo o tome. Oni traže puteve, kao što je put preko Kadinjače. Uradićemo tunel ispod Kadinjače i šest kilometara puta Dub-Dubce da skratimo putovanje i da ono što danas traje 50 minuta između Bajine Bašte i Užica, za samo dve godine traje 25 minuta“, najavio je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao i da se mogu očekivati mnogi drugi projekti, od automatizacije snabdevanja vodom do izgradnje lokalnih i regionalnih puteva u okolini Užica i Bajine Bašte.

„U Užicu gradimo klinički centar od čak 80 miliona evra, i to će biti peti klinički centar u Srbiji, kao i obilaznicu oko grada od oko 30 miliona evra, koja će da spoji ovaj put prema Bajinoj Bašti sa Užicem i putem ka Zlatiboru. Time će se izbeći centar, jer je Užice je jedan od gradova sa najvećim stepenom zagađenosti u zemlji“, rekao je Vučić.

On je istakao da se u godinama pred nama očekuje veći broj turista u ovom kraju, pogotovu jer se ka lokacijama na Tari gradi još 15 kilometara puteva.

Tagovi
SRBIJA
  • Anna

    17.8.2021 #1 Author

    Bolje bi bilo da se pare ulože u obnavljanje postojeće saobraćajne infrastrukture nego što se grade kvazi moderni putevi koji ne vode nikuda. Ovaj kraj je izuzetno lep a gradnja novih saobraćajnica znači dodatnu seču šuma i zagađenje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...