program "poboljšanja produktivnosti" podrazumevao je gotovo dvostruko više otkaza

Unilever gasi oko tri hiljade radnih mesta u Evropi

SvetVesti

15.7.2024 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Unilever gasi oko tri hiljade radnih mesta u Evropi Unilever gasi oko tri hiljade radnih mesta u Evropi
Britanski multinacionalni proizvođač robe za široku potrošnju Unilever planira da do kraja iduće godine ugasi nešto više od tri hiljade radnih mjesta u kancelarijama... Unilever gasi oko tri hiljade radnih mesta u Evropi

Britanski multinacionalni proizvođač robe za široku potrošnju Unilever planira da do kraja iduće godine ugasi nešto više od tri hiljade radnih mjesta u kancelarijama u Evropi, potvrdio je portparol kompanije.

„U idućih nekoliko sedmica pokrenućemo postupak savetovanja sa zaposlenima na koje bi predložene promene mogle uticati”, rekao je portparol Unilevera, prenosi Mina.

Kompanija je obavijestila direktore da će do kraja naredne godine ukinuti čak 3,2 hiljade radnih mesta u Evropi, pokazali su detalji telekonferencije.

Londonski poslovni list Financial Times prvi je izneo te detalje, objavivši da bi radna mesta trebalo da budu ugašena uglavnom u kancelarijama u Londonu i Roterdamu.

Gašenje radnih mesta sastavni je deo programa poboljšanja produktivnosti koji je najavljen u martu i predviđao je čak 7,5 hiljada otkaza.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.