namerno ugrožena likvidnost kompanije

Uniprom raskida saradnju sa 300 zaposlenih

BiznisRegionVesti

30.8.2022 13:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Uniprom raskida saradnju sa 300 zaposlenih Uniprom raskida saradnju sa 300 zaposlenih
Kompanija Uniprom će, kako su saopštili njeni predstavnici, od četvrtka raskinuti poslovno tehničku saradnju sa oko 300 zaposlenih u primarnoj proizvodnji. Kompanija Uniprom obavestila... Uniprom raskida saradnju sa 300 zaposlenih

Kompanija Uniprom će, kako su saopštili njeni predstavnici, od četvrtka raskinuti poslovno tehničku saradnju sa oko 300 zaposlenih u primarnoj proizvodnji.

Kompanija Uniprom obavestila je vladu, premijera i nadležna ministarstva o činjenici da Uprava prihoda i carina (UPC) neće da vrati poresku pretplatu od 7,8 miliona evra, odlukom direktora te institucije i načelnika odeljenja za velike poreske obveznike.

“Ovakvim ponašanjem namerno je ugrožena likvidnost kompanije Uniprom i egzistencija zaposlenih, ali i svih u repro lancu, od čega najviše Luke Bar i Montecarga”, navodi se u saopštenju.

Iz Uniproma su rekli da su obavešteni da će radnici u utorak blokirati put prema aerodromu, u znak protesta.

Protiv odgovornih službenika UPC kompanija Uniprom će podnijeti krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i za naknadu štete, jer su ino-partneri već pokrenuli tužbe zbog štete koju i oni trpe zbog odugovlačenja finansijskih obaveza.

Iz Uniproma su u pismu upućenom direktoru UPC, Radu Miloševiću, naveli da je ta institucija nanela štetu kompaniji, jer svojom samovoljom i zloupotrebom ovlašćenja ne dozvoljava Unipromu da dobije svoja sredstva po osnovu PDV pretplate u iznosu od 7,8 miliona evra.

“Vaša odlučnost i upornost da nanosite štetu je nesporna, jer prispela obaveza, izvršene kontrole i više naših urgencija vam nisu bili upozorenje niti uticalo na vas da postupate u skladu sa zakonom”, navodi se u pismu.

  • kaćica

    30.8.2022 #1 Author

    Nacice oni drugi posao.

    Odgovori

  • GOCA BG

    30.8.2022 #2 Author

    Naslov sve govori…

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    31.8.2022 #3 Author

    Mozda neko iz vlasti ima neku zamisao ivezanu za ličnu korist li ih je prosto bas briga sto jedna državna institucija ne radi svoj posao. Možda su prosto ispraznili budžet.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...